Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/01/2009

Σχετικά με τη διακίνηση όπλων από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ μέσω του λιμανιού «Ασπρογιάλι» του Αστακού, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο 105.5», δήλωσε τα εξής:

Για τη μεταφορά των όπλων:

Είμαι πολύ ανήσυχος από αυτό το γεγονός, και ως Αστακιώτης και ως πολίτης, γιατί γίνεται με τη γνώση και τη συνεργασία της Κυβέρνησης της Ν.Δ.. Χρησιμοποιούνται από τις ΗΠΑ εγκαταστάσεις της χώρας μας για την ενεργή διευκόλυνση της εγκληματικής επίθεσης του κράτους του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων. Το λιμάνι στο Ασπρογιάλι του Αστακού, που είναι το μοναδικό ιδιωτικό λιμάνι στη χώρα, στο όνομα του κέρδους των μετόχων του, πάει να μετατραπεί σε μια μαύρη τρύπα που θα μπορεί να καταπίνει εργοστάσια επεξεργασίας τοξικών αποβλήτων, βιομηχανίες παραγωγής λιθάνθρακα και εμπόριο όπλων και που αύριο μπορεί να καταπιεί την ευρύτερη περιοχή και ολόκληρη τη χώρα μας.

Για τις κινητοποιήσεις των κατοίκων:

Οι διαψεύσεις της Κυβέρνησης και τα ψελλίσματα του αμερικανικού πενταγώνου δεν μας καθησυχάζουν. Οι ίδιο οι Αστακιώτες, επειδή έχουν μάτια και βλέπουν και αυτιά και ακούν, γνωρίζουν πολύ καλά, από πρώτο χέρι, ότι και όπλα έχουν ήδη διακινηθεί προς το Ισραήλ και άλλα δρομολόγια πλοίων είχαν προγραμματιστεί μέσα στον Γενάρη για να μεταφέρουν όπλα για λογαριασμό του ισραηλινού στρατού, όπως επίσης ότι μεταφορές όπλων από τις ΗΠΑ έχουν γίνει και το 2006 και το 2008. Δεν μπορεί κανείς να τους γελάσει και για αυτό ξεσηκώνονται και με το πάνδημο συλλαλητήριό τους την Πέμπτη στη 00 το μεσημέρι, θα ζητήσουν να κρατηθεί το λιμάνι τους και η πόλη τους μακριά από τα επιθετικά σχέδια των σφαγέων των λαών. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει και θα συμμετάσχει ενεργά σε αυτό το συλλαλητήριο και με τις οργανώσεις του στην ευρύτερη περιοχή και με την παρουσία κλιμακίου με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα.

Για τη στάση του ΚΚΕ σχετικά με τις κινητοποιήσεις:

Είναι οπωσδήποτε θετικό που το ΚΚΕ οργανώνει για αυτό το θέμα δικές του κινηματικές πρωτοβουλίες στον Αστακό. Μας προξενεί όμως αρνητική εντύπωση η μη συμμετοχή του στο πάνδημο συλλαλητήριο την Πέμπτη που οργανώνουν όλοι κοινωνικοί φορείς του Αστακού, γιατί το θέμα αυτό είναι πολύ, μα πολύ, σοβαρό για να παίζουμε τις κουμπάρες μεταξύ μας με ξεχωριστές συγκεντρώσεις.

To Γραφείο Τύπου