Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
14/01/2009

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνου για την πιστοληπτική ικανοτητά της χώρας μας, για την Προανακριτική και για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Θεωρούμε ότι η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας, που δεν είναι ένα θέμα ούτε ημερών,  ούτε εβδομάδων, ούτε μηνών, σημαίνει τη χρεοκοπία όλης της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων, της αποδόμησης του δημόσιου τομέα. Των ακραίων ιδιωτικοποιήσεων και της κοινωνικής αδικίας, την οποία εφάρμοσε η Νέα Δημοκρατία και ότι χρειάζεται από δω και πέρα άλλος δρόμος.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Όπως ξέρετε εμείς δεν διαθέτουμε τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών για να καταθέσουμε αίτηση για προανακριτική επιτροπή, όμως με βάση το πόρισμα το οποίο κατέθεσε ο συνάδελφος ο Νίκος Τσούκαλης στην Εξεταστική Επιτροπή, ασφαλώς είμαστε υπέρ της έρευνας για βαθύτερες ευθύνες υπουργών της Νέας Δημοκρατίας. Και αν θέλετε θα θέλαμε αυτό να είχε επεκταθεί και σε υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά δυστυχώς έχουν παραγραφεί οι σχετικές ευθύνες.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δηλαδή θα υπερψηφίσετε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Θα δούμε συγκεκριμένα, θα δούμε συγκεκριμένα ονόματα κ.λπ. δεν μπορώ να σα πω αυτή τη στιγμή. Εγώ δεν έχω δει καν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Αν δείτε την πρόταση μας για την εξεταστική επιτροπή αναφέρει τα συγκεκριμένα ονόματα που θεωρούμε ότι έχουν  μεγαλύτερες ευθύνες.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πιστεύετε ότι υπάρχει πιθανότητα να γίνουν πρόωρες εκλογές;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό που πιστεύουμε είναι ότι η χώρα μας βρίσκεται σε μια περίοδο πολιτικής αστάθειας. Δεν ξέρω αν η κυβέρνηση θέλει να ζητήσει την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Νομίζω ότι όλοι κατανοούμε ποια θα είναι η απάντηση σ΄αυτό το σύστημα της ελληνικής κοινωνίας, εμείς πάντως ξέρουμε ότι είμαστε σε περίοδο μακρά ή σύντομη που θα οδηγήσει σε μια αναμέτρηση των πολιτικών δυνάμεων και των λύσεων που προτείνει η κάθε μια.

To Γραφείο Τύπου