Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
15/01/2009

Δήλωση - Καταγγελία Θ. Δρίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, για την εγκληματική επίθεση ισραηλινών πολεμικών σκαφών ενάντια στο πλοίο ΑΡΙΩΝ

Ο Θοδωρής Δρίτσας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, από τη Λάρνακα όπου βρίσκεται για τη στήριξη της αποστολής του «ΑΡΙΩΝ - Spirit of Humanity», έκανε την ακόλουθη δήλωση καταγγελία για την εγκληματική επίθεση ισραηλινών πολεμικών σκαφών:

«Καταγγέλλω την πράξη κρατικής τρομοκρατίας που εξαπέλυσε το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ στα διεθνή ύδατα, ενάντια στον «ΑΡΙΩΝΑ» που μετέφερε γιατρούς και φάρμακα στη Γάζα. Το δόγμα της μηδενικής ανοχής που επιδεικνύει με τόσο τσαμπουκά το κράτος του Ισραήλ, καταπατώντας το διεθνές δίκαιο, ακόμα και σε συμβολικές κινήσεις αλληλεγγύης, όπως του FREE GAZA, αποδεικνύει ότι το Ισραήλ δρα με την εγκληματική ανοχή και  συνεργασία της Διεθνούς Κοινότητας.

Η ελληνική Κυβέρνηση έκανε όντως δυο διαβήματα και τα δυο προφορικά. Αναρωτιόμαστε πόση ισχύ έχουν. Στο πρώτο από τα δύο, πριν εκδηλωθεί η Ισραηλινή επίθεση στον ΑΡΙΩΝΑ, η Κυβέρνηση ζήτησε την ασφάλεια της ζωής των επιβαινόντων, αλλά όχι και τον ελεύθερο πλου του ΑΡΙΩΝΑ. Στο δεύτερο, με το οποίο όντως διαμαρτυρήθηκε σε αυστηρό τόνο, δεν συμπεριέλαβε καμία προειδοποίηση συνεπειών για τη στάση του Ισραήλ.

Εάν το Ισραήλ δεν υποστεί συνέπειες, όπως την αποβολή του από τους διεθνείς οργανισμούς, όσο δεν σέβεται τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την εγκληματική του δράση.

Επιδιώκει να εξαφανίσει το λαό της Γάζας, με νεοναζιστικές πρακτικές και να επιβληθεί ως κατʼ εξουσιοδότηση χωροφύλακας στη Μέση Ανατολή. Ποτέ τόση βαρβαρότητα δεν πέρασε τόσο απαρατήρητη, από κράτη και κυβερνήσεις. Μόνο το αντιπολεμικό κίνημα, οι στρατευμένοι πολίτες,  η Αριστερά και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στο μακελειό που συντελείται στη Γάζα.

Με κινήσεις έμπρακτης αλληλεγγύης, ακόμα και ριψοκίνδυνες, με ελάχιστα μέσα, όπως αυτή του FREE GAZA, έστειλαν το μήνυμα της αντίστασης στην Ισραηλινή θηριωδία  και της αλληλεγγύης στο λαό της Γάζας. Ο ηθικός χαρακτήρας της αποστολής αποδείχθηκε πανηγυρικά. Η ένταση της πίεσης προς το Ισραήλ θα συνεχιστεί».

To Γραφείο Τύπου