Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/01/2009

Λωρίδα της Γάζας: Συμβιβαστικό το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για κατάπαυση του πυρός και αποδοκιμασία της ανθρωπιστικής καταστροφής

Δ.Παπαδημούλης: "Απουσιάζει η ισχυρή πολιτική βούληση για καταδίκη της στρατιωτικής υπεραντίδρασης του Ισραήλ"

Υιοθετήθηκε σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου συμβιβαστικό ψήφισμα σχετικά με την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης, αιτιολογώντας την ψήφο του, δήλωσε:

"Αρνήθηκα θετική ψήφο στο κοινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, διότι υπό την πίεση της Ευρωδεξιάς και του φιλοϊσραηλινού λόμπυ, παρά τα θετικά του σημεία, δεν καταδικάζει απερίφραστα τη στρατιωτική υπεραντίδραση του Ισραήλ που οδηγεί σε ανθρωπιστική καταστροφή.

Οι αποδοκιμασίες και η θλίψη που εκφράζει το Ευρωκοινοβούλιο για τις επιθέσεις σε αμάχους και την παρεμπόδιση της διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας, δεν αρκούν. Η Ευρώπη πρέπει να τεθεί προ των ευθυνών της και να απαιτήσει τον οριστικό τερματισμό της επίθεσης του Ισραήλ και να ηγηθεί των προσπαθειών για μια βιώσιμη και μακροχρόνια λύση. Αυτή η ισχυρή πολιτική βούληση δυστυχώς απουσιάζει από το συμβιβαστικό ψήφισμα που ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο."

To Γραφείο Τύπου