Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/05/2006

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΝ σχετικά με το πόρισμα της έρευνας του Εισαγγελέα Πρωτοδικών για τις καταγγελίες για απαγωγές Πακιστανών από όργανα των ελληνικών κρατικών υπηρεσιών

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με το πόρισμα της έρευνας του Εισαγγελέα Πρωτοδικών για τις καταγγελίες για απαγωγές Πακιστανών από όργανα των ελληνικών κρατικών υπηρεσιών, δήλωσε:

«Εμείς καλούμε, πρώτον, τον Πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις, διότι στη συνάντηση που είχαμε τον Ιανουάριο είχε πει ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή ελληνικών μυστικών υπηρεσιών στην απαγωγή των Πακιστανών, πράγμα που διαψεύδεται από την προανάκριση που έγινε.

Δεύτερον. Ζητάμε η δικαστική έρευνα να προχωρήσει σε μεγαλύτερο βάθος. Πιστεύουμε ότι υπάρχει εμπλοκή της MI 6, της Βρετανικής μυστικής υπηρεσίας, η οποία είναι αυτή ακριβώς που λίγες μέρες μετά τις βόμβες στο Μετρό του Λονδίνου, έδωσε τις πληροφορίες για τηλεφωνήματα Πακιστανών από την Ελλάδα προς την Μ. Βρετανία, τα οποία υπήρξαν και αφετηρία της φοβερής αυτής υπόθεσης των απαγωγών και της εμπλοκής των εθνικών μυστικών υπηρεσιών των ελληνικών στο διεθνές παρακράτος.»

Την ερχόμενη Παρασκευή πρόκειται να συζητηθεί στη Βουλή ερώτηση του Προέδρου του ΣYN προς τον Πρωθυπουργό για την απαγωγή των Πακιστανών.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου