Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
17/01/2009

Για την παρουσία ομάδας ελληνικών φορέων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Λωρίδα της Γάζας το Συντονιστικό του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση

Στην Λωρίδα της Γάζας βρίσκονται αυτή την στιγμή αντιπρόσωποι κοινωνικών φορέων, γιατροί και δημοσιογράφοι, μεταξύ των οποίων και στελέχοι του ΣΥΡΙΖΑ. Τους δόθηκε η δυνατότητα να περάσουν από τα αιγιτπιακά σύνορα χθες το απόγευμα, κάτι που δεν είχε γίνει εφικτό προχθές σε μεγάλη ομάδα φορέων συμπεριλαμβανομένων και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με ευθύνη κύρια της Αιγιπτιακής κυβέρνησης αλλά και της Ελληνικής.

Ζητάμε την άμεση διαρκή κατάπαυση του πυρός, την διάνοιξη διόδου για μόνιμη ροή της ανθρωπισιτικής βοήθειας, την διακοπή του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας.

Απαιτούμε την ασφάλεια των εθελοντών που με την παρουσία τους εκφράζουν την συμπαράστασή τους στον βαριά πληγωμένο παλαιστινιακό  λαό.

Ο παλαιστινιακός λαός έχει δικαίωμα για ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Έχει δικαίωμα να αποφασίζει με δημοκρατικές διαδικασίες για το μέλλον του.