Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
16/01/2009

Αυξήσεις στα Τροφεία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών

Ερώτηση Φ.Κουβέλη προς τον Υπουργό: Εσωτερικών

Έντονες διαμαρτυρίες και αντιδράσεις διατυπώνουν πολίτες και γονείς για τις αυξήσεις που επιβάλλουν οι διοικήσεις των Ο.Τ.Α στα τροφεία των παιδιών που φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Παιδικους Σταθμούς, τις οποίες χαρακτηρίζουν απαράδεκτες, υπερβολικές και αναιτιολόγητες, αφού, σύμφωνα με όσα δηλώνονται, υπερβαίνουν κατά πολύ τον πληθωρισμό της αντίστοιχης περιόδου.

Οι δημοτικές αρχές απαντώντας στις δικαιολογημένες αυτές αντιδράσεις των γονέων, διατείνονται ότι οι αυξήσεις αυτές είναι επιβεβλημένες και αναγκαίες για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών όπως ιατρών, ψυχολόγων και εξειδικευμένου προσωπικού, οι οποίες συνεπάγονται αυξημένο κόστος. Παράλληλα οι γονείς επισημαίνουν ότι οι όποιες πρόσθετες υπηρεσίες παρέχονται δεν αιτιολογούν το υπέρμετρο ύψος των αυξήσεων που τους επιβάλλεται και πλήττεται έτσι το περιορισμένο εισόδημα τους.

Καθώς διερχόμαστε μια έντονη οικονομική κρίση η οποία πλήττει κυρίως τα λαϊκά στρώματα και τα χαμηλά εισοδήματα και με δεδομένο ότι η υποαπασχόληση και η ανεργία συνιστούν ανασχετικό παράγοντα για την ευόδωση και την προστασία του θεσμού της οικογένειας.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Γνωρίζει το προαναφερόμενο πρόβλημα και με ποιο τρόπο προτίθεται να παρέμβει, προκειμένου να αποτραπούν οι αναίτιες αυξήσεις των τροφείων που επιβάλλουν στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς οι δημοτικές αρχές, ώστε να διατηρηθεί o  κοινωνικός χαρακτήρας της λειτουργίας τους;

Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης