Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
19/01/2009

Επίσκεψη του Γρ. Ψαριανού στη Φθιώτιδα

Κατά την επίσκεψή του στη Φθιώτιδα ο βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Ψαριανός συναντήθηκε με τον πρόεδρο και δύο  αντιπροέδρους του ΤΕΙ Λαμίας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας και αντιπρόσωπος των σπουδαστών.

Αφορμή για την προγραμματισμένη συζήτηση υπήρξε  το συνεχώς εντεινόμενο κλίμα τρομοκρατίας και τραμπουκισμών  από μερίδα σπουδαστών αλλά και εξωθεσμικών του ευρύτερου δεξιού χώρου,  με αποκορύφωμα τoν τραυματισμό δύο σπουδαστών, την προηγούμενη Πέμπτη,  κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης για την Παλαιστίνη στο χώρο των ΤΕΙ,  και τη διακομιδή τους στο νοσοκομείο.

Ο πρόεδρος των ΤΕΙ Λαμίας  κος Καρκάνης δήλωσε,  ότι η διοίκηση δεν μπορεί μεν να παρέμβει, αλλά  δεν θα καλύψει κανέναν. Το πρόβλημα κατά τη γνώμη του είναι η απουσία χώρου έκφρασης των απόψεων όλων των παρατάξεων και προς αυτή την κατεύθυνση η διοίκηση προτίθεται να παρέμβει. Επίσης υποστήριξε ότι τα ΤΕΙ παρουσιάζουν εικόνα γραφείων της ΔΑΠ ΝΔΦΚ λόγω του ότι η συγκεκριμένη παράταξη αποτελεί την πλειοψηφία του σπουδαστικού συλλόγου. Προηγουμένως ο Γρηγόρης Ψαριανός είχε σχολιάσει: «Μπήκα εδώ και είδα παντού μόνο ΔΑΠ, σαν να μπαίνεις σε γραφεία της ΝΔ, το ίδιο είχα επισημάνει όταν πήγα στο Χημείο και το συζήτησα με τους αντιεξουσιαστές. Στους χώρους Παιδείας πρέπει να διαφυλάξουμε την διακίνηση των ιδεών. Έχω ακούσει για τραμπουκισμούς στα ΤΕΙ Λαμίας εδώ και δύο τρία χρόνια και μάλιστα με διαπλοκές συμφερόντων από τη «νύχτα»  μέχρι την ακροδεξιά. Και επειδή αναφερθήκατε στην άρση του ασύλου, θέμα για το οποίο  γίνεται πολλή συζήτηση αυτές τις μέρες , εγώ δεν συζητώ την άρση όχι μόνο στα Πανεπιστήμια αλλά και στα καφενεία, στις πλατείες και στα πεζοδρόμια. Αυτοί που κάνουν τα επεισόδια επιδιώκουν την άρση του ασύλου. Αυτό που έχουμε χρέος να κάνουμε, κι εσείς και όλοι, είναι να καταδικάσουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται και μάλιστα δείχνοντας κάθε φορά και από πού προέρχεται. Να μην ενισχύουμε την «ομερτά». Δεν θέλω να παίζουμε παιχνίδια. Αυτό που γίνεται εδώ τώρα δεν γινόταν ούτε το ʼ58 και θα έχετε βαριές ευθύνες αν συμβεί, που το απεύχομαι, κάτι χειρότερο».

Ζήτησε τέλος από τον κο Καρκάνη να υποβάλει αναφορά με όλα τα σοβαρά εκπαιδευτικά και χρονίζοντα λειτουργικά προβλήματα των ΤΕΙ Λαμίας ώστε να τα υποβάλλει στο νέο Υπουργό Παιδείας και να του ζητήσει να δώσει άμεσα λύση.

Στη συνέχεια παραβρέθηκε στο συλλαλητήριο του Αγροτικού Συλλόγου Βόρειας Φθιώτιδας  στο Δομοκό όπου και συζήτησε με τους αγρότες για την έλλειψη κρατικού σχεδιασμού νέων καλλιεργειών, για τις επιδοτήσεις και τις αυξήσεις στα γεωργικά φάρμακα και στα καύσιμα.

« Η κατάσταση είναι τερατώδης, δήλωσε ο Γρ. Ψαριανός, είναι στα όρια της ανθρώπινης επιβίωσης. Δεν παράγουμε τίποτα, ενώ συνεχίζουμε να δανειζόμαστε. Να υπάρξει ένα σχέδιο, να σταματήσουμε τις  καλλιέργειες των σιτηρών ή του βαμβακιού και να καλλιεργήσουμε σόγια ή κόκκινα φασόλια. Τι παράγουμε στην Ελλάδα; Δεν υπάρχει βιομηχανία, ο τουρισμός πάσχει, όταν θα μας πνίξει το τσουνάμι των απολύσεων  τι θα παράγει ο ΄Ελληνας;»

Αργότερα σε συνέντευξη τύπου προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Φθιώτιδας,  στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Λαμίας αναφερόμενος στις φήμες που κυκλοφορούν για τον Μαλιακό Κόλπο σχολίασε: «Σʼ αυτόν τον κλειστό κόλπο, στον οποίο η ροή του νερού δεν ανανεώνεται, κάποιοι σκέπτονται να φτιάξουν ΟΔΔΥ αποσυρμένων καραβιών μεγάλης χωρητικότητας, λες και πρόκειται για νούφαρα. Το θέμα είναι το πώς δεν θα γίνει αυτό πουθενά και όχι  να μη γίνει στον Μαλιακό Κόλπο και να γίνει στον ΄Αη Στράτη ή στους Παξούς.»

To Γραφείο Τύπου