Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/05/2006

Μήνυμα ΣΥΝ στο Συνέδριο της Κοκκινοπράσινης Συμμαχίας Δανίας

«Μοιραζόμαστε κοινές ιδέες και στόχους για να αλλάξουμε την Ευρώπη, να αλλάξουμε τον κόσμο», τονίζει σε μήνυμά του ο ΣΥΝ προς την 17η Συνδιάσκεψη της Κοκκινοπράσινης Συμμαχίας Δανίας.

Το μήνυμα αναφέρει τα εξής:

«Έχουμε συνεργαστεί στο Φόρουμ της Νέας Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ.

Μοιραζόμαστε ιδέες και στόχους στον αγώνα για να αλλάξουμε την Ευρώπη και να αλλάξουμε τον κόσμο, για την αντιμετώπιση του νεοφιλελευθερισμού και των φιλοπόλεμων πολιτικών της κυβέρνησης Μπους, που έχουν άμεσες, καταστροφικές συνέπειες στην ευαίσθητη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Συνεργαζόμαστε στον αγώνα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, που σηκώνουν κεφάλι στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, τόσο στην Ε.Ε. όσο και διεθνώς, στον αγώνα κατά της υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

Ο κίνδυνος ενός νέου πολέμου, ενάντια στο Ιράν αυτή τη φορά, απαιτεί εγρήγορση και συντονισμό από όλους εμάς, τις αριστερές και φιλειρηνικές δυνάμεις της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου.

Η θέση των αριστερών δυνάμεων κατά της διασποράς των πυρηνικών όπλων είναι αδιαπραγμάτευτη. Θέλουμε την Μέση Ανατολή ζώνη ελεύθερη από πυρηνικά όπλα και το ίδιο επιθυμούμε για ολόκληρο τον κόσμο. Προφανώς η κυβέρνηση Μπους δεν συμμερίζεται την θέση αυτή.

Γι αυτό το λόγο εμείς λέμε ΟΧΙ στον πόλεμο κατά του Ιράν. Όχι άλλο αίμα για το πετρέλαιο. Όχι νέες οικολογικές καταστροφές. Μια ειρηνική λύση είναι η μόνη επιλογή που έχει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η Μέση Ανατολή χρειάζεται μια συνολική λύση με τη λήξη της κατοχής του Ιράκ και της Παλαιστίνης και την εγκαθίδρυση ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους δίπλα στο κράτος του Ισραήλ.»

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου