Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/01/2009

Με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για την αναστολή εργασιών στην περιοχή του Βοτανικού, το Γρ. Τύπου του ΣΥΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με τη σημερινή του απόφαση αναστολής, δέχθηκε πως δεν πρέπει να δημιουργηθούν στην περιοχή του Βοτανικού τετελεσμένα, που μπορεί να αποδειχθούν - κατά την εκδίκαση της υπόθεσης - εκτός νομιμότητας και συνταγματικού πλαισίου.

Είναι έκθετοι όσοι, ασκώντας ισχυρές πιέσεις, προσπάθησαν το προηγούμενο διάστημα να βάλουν το ΣτΕ, κορυφαίο όργανο της Πολιτείας με πλούσια νομολογία για την προστασία του περιβάλλοντος, στη μέγγενη επιχειρηματικών και μικροπολιτικών επιδιώξεων.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της ανάπλασης στον Ελαιώνα να αναλάβουν πολιτικές και διοικητικές πρωτοβουλίες ώστε να προωθηθεί άμεσα η κατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΠΑΟ, μακριά από την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων άσχετων με το γήπεδο. 

Συνεχίζουμε, μαζί με τους ενεργούς πολίτες και φορείς, τις προσπάθειές μας για να γίνει η περιοχή του Βοτανικού ένας υπερτοπικός πόλος πρασίνου, αθλητισμού και αναψυχής. Ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τις κερδοσκοπικές επιθέσεις στις τελευταίες εφεδρείες ποιότητας ζωής στην πόλη.

To Γραφείο Τύπου