Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/05/2006

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα, κ. Αχμέτ Τζαβέντ, με Πακιστανούς που είχαν απαχθεί, καθώς και με τους δικηγόρους τους, κ.κ. Φ.Ραγκούση και Γ.Γκουντούνα

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

«Το πρώτο που μπορούμε να πούμε είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ απ' όλη την ελληνική κοινωνία σ' αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι αντέξανε πιέσεις στην χώρα που φιλοξενούνται, που δουλεύουν, προκειμένου να συγκαλυφθεί το γεγονός, προκειμένου πράγματα τα οποία υπέστησαν να πουν ότι δεν έγιναν και υπέστησαν πιέσεις και έλλειψη στήριξης και από την κυβέρνηση της χώρας τους.

Είναι γενναίοι άνθρωποι, δώσανε μαθήματα δημοκρατίας και στήριξαν τη δημοκρατία και τις ελευθερίες στη χώρα μας. Κι εδώ μπορεί να δει κανείς πόσο γόνιμα μπορεί το μεταναστευτικό στοιχείο να συμβάλει στη δημοκρατική και κοινωνική εξέλιξη μιας χώρας.

Από κει και πέρα, η κυβέρνηση είναι έκθετη στο ανώτερο δυνατό επίπεδο, διότι υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι δεν έγινε κι ότι δεν συμμετείχανε άνθρωποι από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.

Για μας το θέμα έχει και διεθνή διάσταση. Είμαστε πεισμένοι ότι υπάρχει εμπλοκή των μυστικών υπηρεσιών της Μεγάλης Βρετανίας. Την επόμενη Παρασκευή θα γίνει συζήτηση στη Βουλή και σε ερώτηση που έχω καταθέσει προς τον Πρωθυπουργό. Ελπίζουμε ότι δεν θα φυγομαχήσει ο Πρωθυπουργός, θα είναι εκεί. Και μετά απ' αυτό, θα ζητήσουμε εμείς, ενδεχομένως, με βάση όλα τα στοιχεία που έχουμε, τη δημιουργία μιας Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία θα μπορούσε να δει το θέμα και των πολιτικών ευθυνών, των σοβαρότατων πολιτικών ευθυνών που υπάρχουν.

Που εστιάζετε τις πολιτικές ευθύνες;…

Οι πολιτικές ευθύνες υπάρχουν και είναι σαφείς πια από την συγκάλυψη του γεγονότος, μέχρι όμως πιθανά την συμμετοχή και ενδεχομένως και την ηθική αυτουργία.

Να ευχαριστήσω επίσης πολύ τους συνηγόρους, τον κ. Ραγκούση και τον κ. Γκουντούνα, που, πεισματικά και σε δύσκολες στιγμές, στηρίξανε αυτόν τον αγώνα.»

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου