Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
20/01/2009

Δηλώσεις Αλ.Αλαβάνου για την οικονομία και τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Αλαβάνος, ερωτώμενος σχετικά, έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καταρχήν η Commission θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη, απʼ όλους τους λαούς της Ευρώπης, διότι κάθε μήνα ανακοινώνει καινούργιες προοπτικές.

Το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι όντως είναι μεγάλα τα προβλήματα για την Ελληνική οικονομία. Εμείς πιστεύουμε ότι η οικονομία μπορεί να αντέξει, εφόσον δεν αντέξει  η Κυβέρνηση. Εμείς πιστεύουμε ότι ο δρόμος που έχουμε πάρει είναι λάθος. Χρειάζεται άλλος δρόμος, ο οποίος θα στηρίξει τη ζήτηση, θα στηρίξει τα χαμηλά εισοδήματα και κυρίως θα στηρίξει τις δημόσιες επενδύσεις, προκειμένου να μπορέσει να αμυνθεί η χώρα μας, σʼ αυτή την έντονη ύφεση που πλανάται σʼ όλη την Ευρώπη και σʼ όλο τον κόσμο.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Είναι πάρα πολύ απλό. Όπως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στην Ελλάδα, δεν πάρθηκαν υπόψη οι δεσμεύσεις που υπάρχουν από το Σύμφωνο Σταθερότητας, για να ενισχυθούν με δεκάδες και εκατοντάδες δισεκατομμύρια οι τράπεζες, με τον ίδιο τρόπο πρέπει πια να σταματήσουν οι περιορισμοί της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και να υπάρξει μια άμεση στήριξη από τον Εθνικό αλλά και τον κοινοτικό προϋπολογισμό στο εισόδημα, στις επενδύσεις και στην αντιμετώπιση του αυξανόμενου κόστους παραγωγής των αγροτών.  

To Γραφείο Τύπου