Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/01/2009

Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΣΥΝ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, τη δολοφονική επίθεση κατά της Κούνεβα, την οικονομία και τις διεθνείς εξελίξεις όσον αφορά στο έγκλημα στη Λωρίδα της Γάζας

Στη σημερινή συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΝ συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

Α) Οι κινητοποιήσεις των αγροτών που ξεσπούν σε όλη τη χώρα. Η Π.Γ. εκτίμησε ότι οι εναπομείναντες αγρότες της χώρας εκφράζουν την δική τους απόγνωση για την κατάσταση στην ύπαιθρο από την πολιτική που ασκείται όλα τα προηγούμενα χρόνια. Μια πολιτική συρρίκνωσης των εισοδημάτων, παντελούς έλλειψης σχεδιασμού αλλά και ενδιαφερόντος για τη βιωσιμότητα της αγροτικής οικονομίας και παραγωγής. Τα αιτήματά τους είναι δίκαια και αυτονόητα. Η Π.Γ. εξέφρασε την απόλυτη συμπαράστασή του κόμματος στους αγώνες των αγροτών και συζήτησε πρωτοβουλίες για την ενίσχυσή τους.

Β) Η υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης στην κ. Κούνεβα. Συζητήθηκαν πρωτοβουλίες του κόμματος για την έμπρακτη συμπαράσταση στην κ. Κούνεβα αλλά και για την ενίσχυση της πάλης σε εργασιακούς τομείς όπου επικρατούν άθλιες σχέσεις εργασίας.

Γ) Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας με φόντο τη διεθνή οικονομική κρίση και τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2009. Επισημάνθηκε η επιβεβαίωση όλων όσα υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και πρόσφατα στη συζήτηση για το προϋπολογισμό του 2009. Η Π.Γ. εκτίμησε ότι η κυβέρνηση παραμένει δέσμια στην πολιτική που οδήγησε στην κρίση και ότι τα μέτωπα της ανεργίας και των εργασιακών σχέσεων θα είναι στην πρώτη γραμμή της πολιτικής αντιπαράθεσης το επόμενο διάστημα.

Δ) Οι διεθνείς εξελίξεις όσον αφορά το έγκλημα στη λωρίδα της Γαζας και την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Έγινε εκτενής ενημέρωση για την κατάσταση σε αυτά τα θέματα, απολογισμός της συμβολής του κόμματος στην έμπρακτη αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, αλλά και πρωτοβουλίες για το επόμενο διάστημα.      

To Γραφείο Τύπου