Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
20/01/2009

Συνάντηση Αλ.Αλαβάνου με τους μορφωτικούς συμβούλους των Πρεσβειών των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. Αλέκου Αλαβάνου, του Γιάννη Δραγασάκη Αντιπροέδρου της Βουλής και του Τάσου Κουράκη βουλευτή Αʼ Θεσσαλονίκης, μέλους της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με τους μορφωτικούς ακολούθους της Μεγάλης Βρετανίας, της Ισπανίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας της Δανίας και της Φιλανδίας. Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν οι παρακάτω δηλώσεις:

ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ: Είχαμε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους μορφωτικούς ακολούθους πολλών ευρωπαϊκών χωρών, όπως της Μεγάλης Βρετανίας, της Ισπανίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Δανίας, της Φιλανδίας, όπου θέσαμε τα θέματα τα οποία για μας είναι πολύ κρίσιμα. Όπως είναι ο ουσιαστικός ρόλος του Λυκείου, η συνέχιση των μεταλυκειακών σπουδών στην Ανώτατη και Επαγγελματική Εκπαίδευση, όπως η  μείωση των δαπανών, που βαραίνουν κάθε οικογένεια, για την εκπαίδευση.

Αναπτύχθηκε ένα πολύ χρήσιμος για μας προβληματισμός, τον οποίο θα αξιοποιήσουμε στην Προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση, που θα γίνει την Παρασκευή.

Richard Walker (Διευθυντής Βρετανικού Συμβουλίου): we had a very interesting meeting with our European counterparts in the education and cultural sector. I congratulate Mr Alavanos for holding this meeting which raised across cultural philosophy and the practicalities of education and comparing and sharing our experiences across Europe. 

{Είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τους Ευρωπαίους ομολόγους μου στον εκπαιδευτικό και πολιτιστικό τομέα. Συγχαίρω τον κ. Αλαβάνο για την σύγκληση αυτής της συνάντησης, η οποία έθεσε ζητήματα διαπολιτισμικότητας αλλά και τα πρακτικά ζητήματα της εκπαίδευσης. Συγκρίναμε και μοιραστήκαμε τις εμπειρίες μας ανά την Ευρώπη.}

To Γραφείο Τύπου