Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/01/2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΝΙΣΛΑΦ ΜΑΡΚΕΛΟΦ

Η  εν ψυχρώ δολοφονία του γνωστού δικηγόρου Στανισλάφ Μαρκέλοφ, υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ακτιβιστή του Eυρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ, καθώς και ο θανάσιμος τραυματισμός της δημοσιογράφου Αναστασίας Μπαμπούροβα που ήταν  μαζί του, στις 19 Γενάρη, στο κέντρο της Μόσχας, προκαλεί αποτροπιασμό, αγανάκτηση και βαθύτατη ανησυχία για τις τύχες όσων υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα στη σημερινή Ρωσία. Πολύ περισσότερο, που δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αλλά έρχεται να προστεθεί σε σειρά δολοφονικών επιθέσεων και δολοφονιών αξιόλογων προσώπων της κοινωνικής και δημόσιας ζωής..

Όσοι και όσες νοιαζόμαστε για τα ανθρώπινα δικαιώματα θεωρούμε, ότι πρέπει πρωτίστως να περιφρουρήσουμε αυτούς και αυτές που τα υπερασπίζονται στην πρώτη γραμμή, εναντίον της αυθαιρεσίας οποιασδήποτε μικρής η μεγάλης εξουσίας.

Εκ των οργανωτών του Κοινωνικού Φόρουμ  στη Ρωσία,  ο Στάσα,  με το τραγικό τέλος του  δείχνει την  μέγιστη  σημασία και επείγουσα  αναγκαιότητα  του αγώνα για τη δημοκρατία.

To Γραφείο Τύπου