Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/01/2009

Ανακοίνωση Νομαρχιακής Επιτροπής ΑΧΑΪΑΣ Συνασπισμού για την πυρκαγιά που ξέσπασε στον καταυλισμό των προσφύγων και μεταναστών της Πάτρας

Η Γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΝ με οδύνη πληροφορήθηκε την πυρκαγιά που ξέσπασε στον καταυλισμό των προσφύγων και μεταναστών της Πάτρας. Ο άθλιος αυτός καταυλισμός της ντροπής για τον οποίον οι τοπικές αρχές και η Κυβέρνηση φέρουν την αποκλειστική ευθύνη παραλίγο να γίνει παγίδα θανάτου για χιλιάδες ανθρώπους και την ευρύτερη περιοχή.

Μετά από ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Βουλευτής Αχαΐας Ν. Τσούκαλης και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Φ. Κουβέλης έκαναν αμέσως παρεμβάσεις στους αρμοδίους Υπουργούς  και εξασφάλισαν διαβεβαιώσεις για την άμεση παροχή των απαραιτήτων για την διαβίωση των προσφύγων απόψε και τις επόμενες ημέρες. Επίσης ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημουλης θα φέρει αύριο κιόλας την ανθρωπιστική αυτή κρίση στο Ευρωκοινοβούλιο.

Απόψε που χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν καν την στοιχειώδη προστασία που τους παρείχε ο καταυλισμός και  αντιμετωπίζουν την πεινά και το κρύο δοκιμαζόμαστε όλοι για την πολιτική μας στάση και συμπεριφορά αλλά και την ανθρώπινη αλληλεγγύη που οφείλουμε.

Καλούμε όλους τους πολίτες να συνδράμουν με την συμμέτοχη τους και την πρόσφορα των απαραιτήτων εφοδίων την Κίνηση για την Υπεράσπιση Προσφύγων και Μεταναστών-τριών στο δύσκολο έργο το οποίο άρχισε ήδη μόνη να επιτελεί. Καλούμε όσους ελπίζουν ότι η φωτιά διευκολύνει σχεδιασμούς για υποτιθέμενη «τελική λύση» να τους εγκαταλείψουν. Ζητάμε την άμεση διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς. Καλούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση να σταματήσει την ανάλγητη τακτική του Ποντίου Πιλάτου και να αναλάβει τις ευθύνες της έστω και την τελευταία στιγμή.  Καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα τόσο για τα άμεσα ζητήματα επιβίωσης των ανθρώπων αυτών όσο και για την συνολική ρύθμιση του προβλήματος για το οποίο έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένες και βιώσιμες λύσεις.

21/1/2009
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΟΜ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΣΥΝ