Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
22/01/2009

Συνάντηση Αλέκου Αλαβάνου με συντάκτες εκπαιδευτικού ρεπορτάζ

Με συντάκτες που καλύπτουν το εκπαιδευτικό ρεπορτάζ συναντήθηκαν σήμερα στα γραφεία του  ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής  Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ. Αλαβάνος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Δραγασάκης και Τ.Κουράκης, ο Άλκης Ρήγος Πανεπιστημιακός και ο  Χρ.Λάσκος, μέλος Π.Γ. ΣΥΝ, υπεύθυνος για θέματα Παιδείας.

 Έχουν προηγηθεί συναντήσεις του Αλ. Αλαβάνου με φορείς της Παιδείας - μαθητικά 15μελή, Πρυτανικές αρχές, εκπροσώπους φοιτητών, γονείς, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΣΔΕΠ,, μορφωτικούς ακολούθους  ευρωπαϊκών πρεσβειών.

Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: Να πω, κατʼ αρχήν, ότι ήταν μια «ανάποδη» συνάντηση. Εμείς κάναμε τις ερωτήσεις και οι δημοσιογράφοι, που καλύπτουν τα θέματα της εκπαίδευσης, έδιναν τις απαντήσεις. Για μας ήταν ένα εξαιρετικό σεμινάριο. Ήταν ένας διάλογος πολύ υψηλού επιπέδου, και βάθους των πραγμάτων.

Κατά τη γνώμη μου, οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι ασχολούνται μια ζωή με ένα θέμα, δεν είναι μόνο αυτοί που θα γράψουν γιʼ αυτό, δίνοντας τη γνώμη των άλλων, μπορούν να δώσουν τη δική τους γνώμη και αυτό είναι μια πολύ σημαντική συμβολή. Προτάσεις τις οποίες ακούσαμε σήμερα θα τις φέρουμε και αύριο στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που θα γίνει, για τα θέματα της Παιδείας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Από την αυριανή συζήτηση τι περιμένετε;

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: Η στάση που θα κρατήσουμε εμείς θα είναι να φέρουμε το πνεύμα του αγώνα μέσα στη Βουλή, εκφρασμένο με συγκεκριμένες προτάσεις για μια ριζική αλλαγή στο εκπαιδευτικό σύστημα.

ΝΙΚΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ: Ευχαριστούμε τον κ. Αλαβάνο για την πρόσκληση. Όντας είναι η πρώτη φορά που οι δημοσιογράφοι του εκπαιδευτικού ρεπορτάζ δεχόμαστε πρόσκληση για να αναπτύξουμε τις απόψεις μας στον Πρόεδρο ενός Κοινοβουλευτικού κόμματος. Το κάναμε. Η εμπειρία όλων μας είναι μεγάλη. Ασχολούμαστε χρόνια με τα θέματα της εκπαίδευσης. Ελπίζουμε ότι οι απόψεις μας θα εισακουστούν και θα διαμορφωθούν προτάσεις βάσει αυτών, όχι φυσικά μόνο βάσει αυτών, αλλά θα χρησιμοποιηθεί η εμπειρία που έχουμε όλοι μας για να διαμορφωθούν σωστότερες προτάσεις για την εκπαίδευση, η οποία πρέπει να μας απασχολεί όλους και να επιτευχθεί μια διακομματική συναίνεση και μια ουσιαστική αλλαγή.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποιο ήταν εκείνο το σημείο, που συγκράτησες απʼ όλους μας και που νομίζει ότι, εάν μπορούσε να υιοθετηθεί, θα έπαιζε πολύ σημαντικό ρόλο προς τη βελτίωση των πραγμάτων.

ΠΙΚΙΑ ΣΤΕΦΑΝΑΚΟΥ: Την αγωνία μας, ως ανθρώπων που καθημερινά ασχολούμαστε μʼ αυτό το τεράστιο θέμα, την αγωνία μας να συμβάλλουμε κι εμείς στο να μπορέσουμε να βρούμε μια άκρη σʼ αυτό το θέμα, το οποίο απασχολεί κάθε ελληνική οικογένεια και τον τόπο. Τη διάθεσή μας να εισακουστούμε, αποδεικνύοντας ότι δεν είμαστε απλοί καταγραφείς, αλλά χρησιμοποιούμε την εμπειρία μας και τις γνώσεις μας, προκειμένου να βοηθήσουμε για νʼ αλλάξουν τα πράγματα.

Απʼ αυτή την άποψη ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που μας έκανε την τιμή να μας δώσει αυτόν το ρόλο. Να μην είμαστε σήμερα εμείς οι δημοσιογράφοι, αλλά να είμαστε οι άνθρωποι εκείνοι που μπορούμε να μιλήσουμε, διατυπώνοντας απόψεις ολοκληρωμένα. Δυστυχώς δεν μπορούμε να το κάνουμε όλοι αυτό, κάθε μέρα. Πολλές φορές περιοριζόμαστε σʼ έναν ρόλο απλού μεταφορέα της είδησης, οπότε απʼ αυτήν την άποψη ευχαριστούμε ξανά τον Πρόεδρο για την τιμή που μας έκανε.  

To Γραφείο Τύπου