Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/01/2009

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης μιλώντας στο ραδιόφωνο "Στο Κόκκινο" 105.5 FM για το ψήφισμα που ενέκρινε η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου για την ενταξιακή πορεία της FYROM δήλωσε, μεταξύ άλλων:

"Το μακεδονικό στο ευρωκοινοβούλιο, παρά την προσπάθεια που κάνουμε όλοι οι Έλληνες Ευρωβουλευτές, εξελίσσεται "κάθε πέρσι και καλύτερα". Πέρσι καταφέραμε με μια συντονισμένη προσπάθεια να διορθώσουμε αρνητικές πλευρές του ψηφίσματος. Στην Ολομέλεια τελικά εγκρίθηκε ένα ψήφισμα συμβατό με τις ελληνικές επιδιώξεις για μια συμβιβαστική ονομασία κοινής αποδοχής. Αποφύγαμε την αποσύνδεση της ενταξιακής πορείας της FYROM με την διαπραγμάτευση για μια κοινά αποδεκτή λύση στο όνομα. Και φέτος θα κάνουμε την ίδια προσπάθεια, όμως το κλίμα στο μεταξύ έχει χειροτερέψει.

Το κακό είναι ότι τώρα που η Ελλάδα επισήμως μετακινήθηκε με καθυστέρηση δεκαπέντε χρόνων  στην αναζήτηση συμβιβαστικής ονομασίας, έχει εγκατασταθεί στην κυβέρνηση των Σκοπίων, ελέω και των Ελλήνων εθνικιστών, ένας Σκοπιανός Άδωνις Γεωργιάδης."

To Γραφείο Τύπου