Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/01/2009

Στην Κομισιόν και το Ευρωκοινοβούλιο οι παράνομες επιχωματώσεις στον υγρότοπο Στόμι στο Σχοινιά - Ερώτηση-παρέμβαση Δ.Παπαδημούλη

Στην Κομισιόν και το Ευρωκοινοβούλιο φέρνει με ερώτηση -παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης το ζήτημα των παράνομων επιχωματώσεων στον προστατευόμενο υγρότοπο Στόμι στο Σχοινιά.

Στην περιοχή, όπως καταγγέλλει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διαπιστώνονται παράνομες εργασίες επιχωματώσεων και έχει ξεκινήσει η διαδικασία επιβολής προστίμου από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής. Δεδομένου ότι η περιοχή ανήκει στο προστατευόμενο δίκτυο Natura 2000, ο Δ. Παπαδημούλης ερωτά την Κομισιόν τι μέτρα σκοπεύει να πάρει για να σταματήσει τις παράνομες αυτές ενέργειες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

"Σύμφωνα με καταγγελία της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, στον υγρότοπο Στόμι στη θέση Δικαστικά του Σχοινιά Μαραθώνα διαπιστώθηκαν παραβάσεις με παράνομες επιχωματώσεις. Αυτό πιστοποιείται και από αυτοψία της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής, που τονίζει σε σχετικό έγγραφο της  ότι με τις παράνομες επιχωματώσεις υπάρχει «αλλοίωση του ευαίσθητου αυτού πάρκου». Το Εθνικό Πάρκο του Σχοινιά αποτελεί τόπο Κοινοτικής Σημασίας, χαρακτηρισμένη ως σημαντική περιοχή για τα πουλιά της Ελλάδας και μέρος του δικτύου προστασίας Natura 2000.  Mε δεδομένο ότι οι εργασίες συνεχίζονται, παρά την έναρξη διαδικασίας επιβολής προστίμου και χωρίς την απαραίτητη περιβαλλοντική αδειοδότηση, ερωτάται η Επιτροπή;

Είναι ενήμερη για τις παράνομες εργασίες; Τι είδους μέτρα σκοπεύει να λάβει για να σταματήσει η παράνομη αυτή ενέργεια και περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής;"

To Γραφείο Τύπου