Skip to main content.
19/01/2005

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΝ και συζήτηση με τους εργαζόμενους του εργοστασίου Optical Media Production Europe στη Θήβα

Ο ΣΥΝ θα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για να συζητηθεί το θέμα και θα ζητήσει από το Υπουργείο Ανάπτυξης και το Υπουργείο Εργασίας να συμβάλουν ώστε να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις, να διασφαλιστεί ένα βιώσιμο σχήμα για την επιχείρηση

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνος, μαζί με αντιπροσωπεία του κόμματος, από τον Γ.Τόλιο, υπεύθυνο για την Αγροτική Πολιτική, μέλος της Π.Γ., και Αλ. Καλύβη, αντιπρόεδρο της ΓΣΕΕ, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί στη Θήβα το εργοστάσιο OPTICAL MEDIA PRODUCTION EUROPE, την πιο σύγχρονη μονάδα παραγωγής ψηφιακών μέσων εγγραφής της Ευρώπης και μια από τις επτά πιο σύγχρονες παγκοσμίως, η οποία εγκαινιάστηκε το 2003 και σήμερα αντιμετωπίζει πρόβλημα κλεισίματος.

Μιλώντας στους εργαζόμενους της επιχείρησης, ο Αλ.Αλαβάνος τόνισε:

«Μας ειδοποίησε η επιτροπή σας και το Εργατικό Κέντρο Θήβας να έρθουμε άμεσα εδώ, να σας στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να συνεχίσει να λειτουργεί αυτή η επιχείρηση.

Μας έχει κάνει εντύπωση και η τεχνολογία και η οργάνωση και το γεγονός, που ξέραμε και είχαμε δει στις τηλεοράσεις, ότι είναι η πρώτη τέτοια επιχείρηση στην Ευρώπη. Αλλά μας κάνει ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση ότι, με την συμβολή και τη δικιά σας και των στελεχών της επιχείρησης, σε τόσο δύσκολες συνθήκες, εξακολουθείτε και την λειτουργείτε. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους σας, γιατί έχετε εδώ μία ιδιότυπη αυτοδιαχείριση.

Δεν μπορούμε εμείς ως Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς να σιωπούμε μπροστά στο ενδεχόμενο να κλείσει αυτή η επιχείρηση. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι είτε εξ αιτίας της κακής διαχείρισης, είτε επειδή δεν πάρθηκαν μέτρα για το χαμηλό δολάριο και το υψηλό ευρώ ή γιατί δεν πάρθηκαν μέτρα για τις μεγάλες κινέζικες εισαγωγές που γίνονται στην Ευρώπη, θα μπορούσε να κλείσει αυτή η επιχείρηση και να γίνει ένα κουφάρι κι ένα φάντασμα.

Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της.

Κάποιες τράπεζες θέλουν να εξασφαλίσουν τα λεφτά τους, και μάλιστα πρώτες. Όμως δεν μπορεί οι εργαζόμενοι να χάσουν τα δεδουλευμένα τους ή να μείνουν στο δρόμο.

Την επόμενη κιόλας εβδομάδα θα φέρουμε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για να συζητηθεί το θέμα και θα ζητήσουμε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και το Υπουργείο Εργασίας να συμβάλουν ώστε να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις, να διασφαλιστεί ένα βιώσιμο σχήμα για την επιχείρηση και να συνεχίσετε αυτή την εξαιρετική δουλειά που κάνετε. Επίσης, θα πρέπει να υλοποιηθούν όλες οι υποχρεώσεις της εταιρείας προς εσάς. Κρατήστε ψηλά το ηθικό σας. Το σκάφος μπορεί τώρα να μπάζει νερά, όμως όλο το πλήρωμα είναι σε κίνηση, τα σωστικά μέσα έχουν κινητοποιηθεί και εμείς η Αριστερά θα σας στηρίξουμε μέχρι τέλους.