Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/05/2006

Κάνουν ζημιά στον τόπο οι εθνικιστικές κραυγές

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Παγκράτι γι την παρουσίαση των βιβλίων της Αλεξάνδρας Βλάσση - Θεοδωρικάκου «Οι μνήμες μένουν ζωντανές» και «Η μοναξιά των γενναίων», το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ Πάνος Τριγάζης, τόνισε:

«Τα βιβλία της Αλεξάνδρας καταγράφουν ένα μακρύ οδοιπορικό αγώνων για την εθνική ανεξαρτησία, την ειρήνη και τη δημοκρατία, πάνω από 60 χρόνια, όπου συμμετέχει και η ίδια από τα 13 της.

Μας θυμίζουν ότι το μεγάλο κίνημα της Εθνικής Αντίστασης ζητούσε «ελεύθερη πατρίδα και πανανθρώπινη τη λεφτεριά». Ο πραγματικός πατριωτισμός δεν έχει καμία σχέση με τον εθνικισμό, που και σήμερα κάνει ζημιά στον τόπο κινδυνολογώντας για τα προβλήματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας και αντιμετωπίζοντας ομάδες Ελλήνων πολιτών ως «εσωτερικό εχθρό». Αυτό συμβαίνει τις τελευταίες μέρες με δηλώσεις ορισμένων που αφορούν τη Μουσουλμανική μειονότητα της Δ.Θράκης με αφορμή την υποψηφιότητα της Γκιούλ Καραχασάν.

Ο σεβασμός στα δικαιώματα όλων των Ελλήνων πολιτών, που απορρέουν από το Σύνταγμα και από διεθνείς συμβάσεις, αποτελεί δημοκρατική επιταγή και όχι παραχώρηση προς τρίτους. Και όσοι νοιάζονται πραγματικά για τη Δ.Θράκη, θα έπρεπε να ανησυχούν πρωτίστως για το γεγονός ότι είναι τελευταία σε ανάπτυξη περιφέρεια της Ευρώπης. Τι λένε γι’ αυτό η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ;».

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου