Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/01/2009

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, το μέλος της Π.Γ. Δημήτρης Στρατούλης και το μέλος της ΚΠΕ Λίτσα Δουδούμη είχαν σήμερα συνάντηση με την Παναττική Ενωση Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού

Στη συνέχεια έγιναν δηλώσεις:

Αλέξης Τσίπρας: Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με την Παναττική Ένωση Καθαριστριών και να εκφράσουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, που ακόμα δίνει μια μάχη με τη ζωή.

Η δολοφονική απόπειρα εναντίον μιας συνδικαλίστριας είναι ένα τραγικό συμβάν, που έχει συγκλονίσει όλη την ελληνική κοινωνία.

Θα δώσουμε μάχη προκειμένου να αποκαλυφθούν οι ένοχοι. Και είναι ντροπή για τη δημοκρατία μας που, ένα μήνα μετά, οι έρευνες που έχουν διεξαχθεί από την πλευρά της αστυνομίας, είναι έρευνες άκαρπες. Για το λόγο αυτό θα αναλάβω την πρωτοβουλία και τη Δευτέρα έχω ήδη κανονίσει συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών τον κ.Παυλόπουλο, προκειμένου να του επισημάνω ότι πρέπει η έρευνα να έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση σε αυτούς που όλο το προηγούμενο διάστημα εκτόξευαν απειλές για τη συνδικαλιστική δράση της Κωνσταντίνας.

Χθες έγινε μια σημαντική εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα. Συμμετείχα στο συλλαλητήριο. Δεν βρήκα όμως κανέναν από την επίσημη ηγεσία αυτού του συνδικαλιστικού κινήματος. Και θεωρώ ότι τούτες τις κρίσιμες ώρες η ολιγωρία ή η αδιαφορία είναι συνενοχή. Περιμένουμε από τη Γενική Συνομοσπονδία να σταθεί στο πλάι του εργατικού κινήματος της πιο ευάλωτης κατηγορίας  της εργατικής τάξης που είναι σήμερα οι εργαζόμενοι σε επισφαλείς θέσεις εργασίας.

Πρέπει να καταργηθούν οι νόμοι που διευκολύνουν τις υπεργολαβίες στο χώρο της καθαριότητας, που διαμορφώνουν ένα καθεστώς εργασιακών σχέσεων μεσαίωνα με την ενοικίαση των εργαζομένων.  Οι εργαζόμενοι δεν είναι ποδήλατα να τους ενοικιάζουμε . Οι εργαζόμενοι πρέπει να δουλεύουν με βάση την εργατική νομοθεσία, με βάση το εργατικό δίκαιο και αυτές οι μορφές μαύρης εργασίας είναι απαράδεκτο να ακμάζουν και να υπάρχουν συνθήκες δουλεμπορίου στη χώρα μας. Και υπάρχουν εξαιτίας  των νόμων που έχουν ψηφιστεί από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.

 Εμείς θα πάρουμε πρωτοβουλία και στη Βουλή ώστε αυτοί οι νόμοι να καταργηθούν.

Βασιλική Τσούνη, Αντιπρόεδρος της Παναττικής Ενωσης Καθαριστριών: Ηρθαμε να συναντήσουμε τον κ. Πρόεδρο, θέλουμε να διαλευκανθεί το θέμα της Κωνσταντίνας, να βρεθούν οι ένοχοι, να πληρώσουν και του επισημάναμε να κάνει κάποιες ενέργειες για τον κλάδο μας. Δεν μπορεί άλλο να βάλλονται οι συνάδελφοί μας σε αυτό το καθεστώς.

Βλασσία Παπαθανάση, Πρόεδρος της Παναττικής Ενωσης Καθαριστριών: Συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο, τον ενημερώσαμε για την υγεία της Κωνσταντίνας και για τα προβλήματα του κλάδου μας. Μας έχει διαβεβαιώσει από την πρώτη στιγμή ότι θα σκύψει και θα συμπαρασταθεί και θα βοηθήσει προς πάσα κατεύθυνση για να βρεθούν οι ένοχοι της Κωνσταντίνας και να πληρώσουν. Παράλληλα θα βοηθήσει κι εμάς να δικαιωθούμε και να έχουμε ένα καλύτερο αύριο κα μια καλύτερη συνεργασιακή σχέση.

To Γραφείο Τύπου