Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/01/2009

Συνέντευξη του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ Ν. Χουντή στα ραδιόφωνο της ΕΤ 3

Μιλώντας στον Ρ/Σ της ΕΤ 3 (Ρενιέρη-Σπυριδωνίδης) ο Γραμματέας της ΚΠΕ του Συνασπισμού Νίκος Χουντής, τόνισε:

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Το πρόβλημα είναι η επιβίωση της αγροτικής οικονομίας και η στήριξη των αγροτών.  Χρήματα και «παραβιάσεις» του Συμφώνου Σταθερότητας δόθηκαν και έγιναν για τις Τράπεζες ενώ τις αρνούνται για τους αγρότες και για άλλα κοινωνικά στρώματα που έχουν πιεστικές ανάγκες.

Τα ανεπαρκή μέτρα της κυβέρνησης δεν απαντούν στα άμεσα οικονομικά αιτήματα των αγροτών και κυρίως δεν αντιμετωπίζουν το παρόν και το μέλλον των αγροτών.

Για τις πρόωρες εκλογές και τον ΣΥΡΙΖΑ

Η πολιτική της κυβέρνησης  οξύνει τα προβλήματα του τόπου, η αναξιοπιστία της έχει διογκωθεί και επομένως λύση μπορεί να δώσει η προσφυγή στη λαϊκή κυριαρχία.  Οι πρόωρες εκλογές δεν πρέπει να επισείονται  ως απειλή.  Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι στις κάλπες όποτε και αν γίνουν θα αποτυπωθεί η πολιτική δυναμική του και η ελπίδα των πολιτών για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού για να αλλάξουν οι συντηρητικές πολιτικές που εφαρμόζουν ή προβάλλουν η Ν.Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Για το Διαρκές Συνέδριο του Συνασπισμού

Είναι μια καταστατικά προβλεπόμενη δημοκρατική διαδικασία.  Θα γίνει στα μέσα του Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή των Συνέδρων του τελευταίου Τακτικού Συνεδρίου και θα συζητήσει το θέμα της προετοιμασίας μας για τις Ευρωεκλογές και τις προγραμματικές προτάσεις του Συνασπισμού προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

To Γραφείο Τύπου