Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/01/2009

Οι άνεργοι ζητούν δουλειές και όχι δούλεμα. Δήλωση Δ.Στρατούλη για εξαγγελίες Υπουργού Απασχόλησης.

Σχετικά με τις εξαγγελίες της Υπουργού Απασχόλησης στη σημερινή της συνέντευξη στο ΒΗΜΑ για χορήγηση διπλού δώρου Πάσχα στους ανέργους ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του έκανε την εξής δήλωση:

Εν μέσω της βαθύτατης οικονομικής κρίσης και με δεδομένο πλέον, ότι η κυριότερη επίπτωση για τους εργαζόμενους της χώρας μας μέσα στο 2009 θα είναι η δραματική αύξηση της ανεργίας, τα μέτρα που εξήγγελλε σήμερα η Υπουργός Απασχόλησης είναι «σαν να δίνει απλές ασπιρίνες στον ετοιμοθάνατο».

Η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει, ότι οι άνεργοι και οι οικογένειές τους έχουν μπουχτίσει πλέον από τα λόγια και θέλουν έργα, ότι ζητούν δουλειές και όχι δούλεμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί, ότι πρέπει να αυξηθεί δραστικά το επίδομα ανεργίας στη χώρα μας που είναι σήμερα το χαμηλότερο σε όλη την Ευρώπη και που αποκλείονται από αυτό τα 2/3 των ανέργων της χώρας μας, αφού δεν δίνεται στους μακροχρόνια ανέργους (ανέργους περισσότερο από 12 μήνες) και στους νέους που αναζητούν για πρώτη φορά εργασία. Να φτάσει στο 80% του μισθού και να δίνεται σε όλους τους ανέργους για όλο το διάστημα της ανεργίας τους.

Η επαπειλούμενη δραματική αύξηση της ανεργίας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε με ευχολόγια ούτε με χάλκευση των στοιχείων από την κυβέρνηση ούτε με τη γενίκευση της μερικής ανασφάλιστης και κακοπληρωμένης εργασίας. Μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί:

To Γραφείο Τύπου