Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/05/2006

Περιοδεία Προέδρου ΣΥΝ στην Ελευσίνα

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος επισκέφθηκε σήμερα την Ελευσίνα.

Συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γ.Αμπατζόγλου και με δημοτικούς συμβούλους και εργαζόμενους στο Δήμο και συζήτησε τα προβλήματα της περιοχής καθώς και τα προβλήματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, αμέσως μετά, συνοδευόμενος από τον βουλευτή του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Θαν. Λεβέντη, τον Δήμαρχο της Ελευσίνας Γ.Αμπατζόγλου, τον υποψήφιο του κόμματος για τη Νομαρχία Δυτ. Αττικής Γιάννη Βασιλείου, το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτ. Αττικής Μπ. Κουρεμέντη και τον Τ. Κατσούλα, γραμματέα Π.Κ. ΣΥΝ Ελευσίνας, επισκέφθηκε το Θριάσιο νοσοκομείο όπου συναντήθηκε με τη Διοίκηση και το σωματείο των εργαζομένων και συζήτησαν για τα προβλήματα του νοσοκομείου και γενικότερα για τον τομέα της υγείας.

Ο Αλ. Αλαβάνος, στη συνέχεια, επισκέφθηκε τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Περιόδευσε στους χώρους των Ναυπηγείων, συναντήθηκε με το σωματείο των εργαζομένων και με τη Διοίκηση των Ναυπηγείων, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Ταβουλάρη.

Τελειώνοντας την περιοδεία του στην περιοχή της Ελευσίνας, ο Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε:

«Κάναμε σήμερα μια μεγάλη περιοδεία στην Ελευσίνα.

Από τις συζητήσεις που είχαμε προέκυψε ότι από τα πιο κεντρικά ζητήματα στο χώρο της Ελευσίνας και της ευρύτερης περιοχής είναι τα ζητήματα της ανεργίας, της απασχόλησης ιδιαίτερα για τους νέους, σε συνδυασμό με την οικολογική αναβάθμιση της περιοχής.

Στο νοσοκομείο της Ελευσίνας τονίστηκε η ανάγκη προσλήψεων. Ενώ υπάρχουν υποδομές, δεν λειτουργούν σε πληρότητα διότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού.

Για τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας να σημειώσω την ανάγκη της ύπαρξης μιας κλαδικής πολιτικής και μιας στήριξης των Ναυπηγείων, και μέσα από τις παραγγελίες για το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και μέσα από την σύνδεση των όποιων ενισχύσεων ανακοίνωσε η κυβέρνηση για ακτοπλοϊκά πλοία στην Ελλάδα, με τον όρο κατασκευής τους σε ελληνικά Ναυπηγεία.»

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου