Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
26/01/2009

Κέντρο Υγείας Καλυβίων

Ερώτηση Θ.Λεβέντη προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Η ευρύτερη περιοχή των Καλυβίων είναι μια ταχύτητα αναπτυσσόμενη περιοχή. Το υπάρχον Κέντρο Υγείας (Κ.Υ.) παρέχει υπηρεσίες σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες ετησίως. Οι πολίτες όμως της περιοχής παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού του Κ.Υ., βιώνουν επανειλημμένα  τις ελλείψεις στην παροχή υπηρεσιών δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα στο Κ.Υ. δεν υπάρχει παιδίατρος με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία, αλλά και η παρεχόμενη ιατρική φροντίδα για τα παιδιά της περιοχής να είναι ανεπαρκής. Επίσης στο Κ.Υ. υπηρετούν επικουρικοί γιατροί οι οποίοι όμως με τη λήξη της σύμβασή τους αποχωρούν και μέχρι να προσληφθούν καινούργιοι, το Κ.Υ. αντιμετωπίζει προβλήματα στην κάλυψη, όλων των ιατρικών περιστατικών. Η έλλειψη  σε ικανό προσωπικό που να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες για 24ωρη λειτουργία του Κ.Υ., έχει αναγκάσει το Κ.Υ. να λειτουργεί σήμερα μέχρι τις 11 το βράδυ.

Επιπλέον λόγω έλλειψης υγειονομικής κάλυψης των ασφαλισμένων του ΙΚΑ το Κ.Υ. έχει επιφορτισθεί και με τους ασθενείς αυτούς με αποτέλεσμα ο φόρτος των ιατρικών πράξεων να μην μπορεί να αντιμετωπισθεί επαρκώς από το ήδη υπάρχον προσωπικό.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

•    Πότε θα καλύψει τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Κ.Υ. Καλυβίων, ώστε αυτό να μπορεί να προσφέρει με επάρκεια και καθʼ όλο το 24ωρο πλήρη περίθαλψη στους ασθενείς της περιοχής;

•    Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει καλυφθεί η θέση του παιδιάτρου; Μέχρι πότε σκοπεύει ο Υπουργός ν καλύψει τη βασική αυτή ειδικότητα στο  Κ.Υ.;

•    Είναι στις προθέσεις σας η εκπόνηση νέου Οργανισμού για το Κ.Υ. Καλυβίων  και πότε θα ολοκληρωθεί και εφαρμοσθεί;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ