Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/05/2006

Συνάντηση ΣΥΝ με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Κούβας

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Κούβας Εουμέλιο Καμπαγιέρο είχε σήμερα ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Νίκος Χουντής, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Πρεσβευτής της Κούβας στην Αθήνα Ερμές Ερνάντεζ και συνεργάτες του, και από πλευράς του ΣΥΝ το μέλος της Π.Γ. με ευθύνη για την εξωτερική πολιτική Πάνος Τριγάζης και το μέλος της ΚΠΕ Κώστας Ήσυχος.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και τη Λ. Αμερική καθώς και τις ελληνοκουβανικές σχέσεις.

Ο Ε. Καμπαγιέρο, ενημέρωσε για την πρόσφατη Σύνοδο Ε.Ε.- Λ. Αμερικής στη Βιέννη και τάχθηκε υπέρ της ανάπτυξης των μεταξύ τους σχέσεων σε ισότιμη βάση, με την άρση των εμποδίων που σήμερα υπάρχουν. Επίσης, χαιρέτισε την εναλλακτική σύνοδο που οργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Αριστερά και τα κοινωνικά κινήματα.

Ο Ν. Χουντής αναφέρθηκε στις ελπιδοφόρες εξελίξεις στη Λ. Αμερική και στο μήνυμά τους υπέρ ενός διαφορετικού κόσμου και στην ανάγκη η Ευρώπη να κινηθεί σε πορεία απαλλαγής από τον ευρωατλαντισμό. Επίσης, υπέρ της ανάπτυξης των ελληνοκουβανικών σχέσεων και της αλληλεγγύης στο λαό της Κούβας εναντίον του αποκλεισμού των ΗΠΑ.

Ακόμα, ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ χαρακτήρισε θετικό το γεγονός της παρουσίας του Κ.Κ. Κούβας στο Συνέδριο του κόμματος «Ευρωπαϊκή Αριστερά» και της συμμετοχής πολυμελούς κουβανικής αντιπροσωπείας στο πρόσφατο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ.

Οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν στην ανάγκη παραπέρα ανάπτυξης των σχέσεων ΣΥΝ-Κ.Κ. Κούβας, με βάση κοινούς στόχους και μέσα από ειλικρινή διάλογο, που ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 18/5/2006

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου