Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
27/01/2009

Επίσκεψη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνου στα μπλόκα των αγροτών στα Χανιά - Συναντήσεις με τους αγρότες

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος και η βουλευτής Βʼ Θεσσαλονίκης, Λίτσα Αμμανατίδου, υπεύθυνη για τα αγροτικά θέματα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επισκέπτονται σήμερα την Κρήτη.

Το πρωί επισκέφθηκαν τα Χανιά και συναντήθηκαν με αγρότες οι οποίοι πραγματοποιούν κατάληψη έξω από τα κτίρια που στεγάζονται οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ) Α και Β. 

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων του νομού Ηλίας Χαλακατεβάκης τους παρέδωσε υπόμνημα με τα προβλήματα των αγροτών του νομού και ζήτησε την στήριξή τους για την επίλυση τους.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τα μπλόκα των αγροτών στη θέση Πλατάνι της Εθνικής Οδού Χανίων - Ηρακλείου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος τόνισε:

«Τα χθεσινά μέτρα του κ. Χατζηγάκη ήταν προκήρυξη για συνέχιση των κινητοποιήσεων. Είναι προσβολή για το ελαιόλαδο, που θα έπρεπε να είχε μια τιμή 3 ευρώ, να λέει, στήριξη μέχρι 30 λεπτά υπό προϋποθέσεις, και δεν ξέρει κανείς πότε θα τα πάρουν.

Η κυβέρνηση επέλεξε επίτηδες τη μέθοδο της διαίρεσης στην κατανομή του ποσού που εξήγγειλε για τους αγρότες. Αυθαίρετα  επέλεξε ένα ποσό το οποίο αυθαίρετα επίσης το μοιράζει, αντί να ακολουθήσει την μέθοδο του πολλαπλασιασμού, δηλαδή σε όλους τους τόπους, να δει όλες τις καλλιέργειες, να δει όλες τις ανάγκες, να υπολογίσει το κόστος και να διαμορφώσει τις απαιτούμενες προτάσεις.

Τα μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία είναι εντελώς απαράδεκτα, απλώς αποσκοπούν στο να αντιμετωπίσουν την χρεοκοπία των αγροτών φέτος. Θα υπάρχει όμως η χρεοκοπία των αγροτών τα επόμενα χρόνια και δεν μπορούμε να ζούμε με αυτό το σήριαλ.

Άρα -και αυτό υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ- χρειάζονται μέτρα στήριξης μακροπρόθεσμα της ανάπτυξης της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.»

«Είναι λάθος της κυβέρνησης αν νομίζει ότι η υπόλοιπη κοινωνία θα αντιδράσει στους αγώνες των αγροτών. Η κοινωνία έχει αγκαλιάσει αυτούς τους αγώνες.

«Χαιρετίζουμε τον ενωτικό χαρακτήρα του αγώνα των αγροτών, μακριά από βαρονίες και κομματικούς στρατούς».

 «Χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις για την αναδιάρθρωση της κοινής αγροτικής πολιτικής, όχι όπως προβλέπει σήμερα η ΕΕ, δηλαδή σε μείωση και άλλο των ενισχύσεων, αλλά, εντελώς αντίθετα, στη στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας, προκειμένου να σταθεί η μεσογειακή, ελληνική οικογενειακή εκμετάλλευση.

Στηρίζουμε τους αγώνες και πιστεύουμε ότι η νίκη θα είναι κοντά.»

To Γραφείο Τύπου