Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
26/01/2009

Δηλώσεις της βουλευτή Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Άννας Φιλίνη για την κοπή δέντρων στην Κυψέλη

Την παρακάτω δήλωση προς τους δημοσιογράφους έκανε η βουλευτής Α' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Φιλίνη, σήμερα το μεσημέρι, ενώ παρευρισκόταν μαζί με άλλους βουλευτές και δημοτικούς συμβούλους στη μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Κυψέλης στο κατεστραμμένο από τις μπουλντόζες του Δήμου Αθηναίων πάρκο επί των οδών Πατησίων και Κύπρου.

«Με αγανάκτηση έγινα κι εγώ αυτόπτης μάρτυρας σήμερα το μεσημέρι του οικολογικού εγκλήματος του Δημάρχου κυρίου Κακλαμάνη εναντίον της πόλης μας και της πυκνοδομημένης περιοχής της Κυψέλης. Η καταστροφή με τους ριγμένους κορμούς στη γη 40 περίπου ψηλών δέντρων και ηλικίας πολλών ετών, πληγώνει τους πολίτες, πληγώνει όλους εμάς που με τα ίδια μας τα χέρια συμμετείχαμε από πέρυσι στη δενδροφύτευση του πάρκου προκειμένου να σωθεί από την απειλή του υπόγειου γκαράζ.

Η ενέργεια αυτή του Δημάρχου είναι παράνομη, πρώτον γιατί από το 2007 είχε υπάρξει απόφαση της Διεύθυνσης Δασών Αττικής ότι δεν πρέπει να κοπεί κανένα δέντρο και δεύτερον γιατί το οικολογικό αυτό έγκλημα έγινε εν κρυπτώ, δίχως προηγούμενη διαβούλευση με τους πολίτες. Αντιθέτως, ενώ η οδηγία «ΑΡΧΟΥΣ» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αναγκαστική διαβούλευση με τους πολίτες είναι πλέον νόμος του ελληνικού κράτους, οι ενέργειες του Δήμου έγιναν τα χαράματα στο σκοτάδι και εν κρυπτώ. Η ενέργεια αυτή που γίνεται σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη πολιτικά στιγμή για την Παιδεία μας και την ανεργία των νέων, αποτελεί πρόκληση για την πόλη μας.

Ο Δήμος οφείλει αμέσως να επανορθώσει ξαναφυτεύοντας τα ρημαγμένα δέντρα.»

To Γραφείο Τύπου