Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/05/2006

Αυξήσεις "φωτιά" στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες μετά την απελευθέρωση των ναύλων. Το Αιγαίο παραδίδεται στο έλεος των εφοπλιστών.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μέλος της Π.Γ., Υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας για την απελευθέρωση των ναύλων στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η πλήρης, ουσιαστικά, απελευθέρωση των ναύλων στις ακτοπλοϊκές γραμμές του Αιγαίου αποτελεί ένα μεγάλο «δώρο» της κυβέρνησης στο ασύδοτο εφοπλιστικό κεφάλαιο και ανοίγει το δρόμο για την πλήρη και απόλυτη παράδοση του Αιγαίου στις ορέξεις των εφοπλιστών.

Ήδη, μετά την απόφαση της «απελευθέρωσης», ανακοινώθηκαν αυξήσεις «φωτιά» στα ναύλα μέχρι 12% από ορισμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες (βλ. Hellenic Seaways), ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες τον χορό των ανεξέλεγκτων ανατιμήσεων.

Η απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών γραμμών, που εγκαινίασαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και κλιμακώνει σήμερα με τον πιο άγριο τρόπο η κυβέρνηση της ΝΔ, όχι μόνο δεν φέρνουν καλύτερες υπηρεσίες και πιο προσιτές τιμές, αλλά συνιστούν το καλύτερο πλαίσιο για την ανάπτυξη της εφοπλιστικής ασυδοσίας και κερδοσκοπίας, σε βάρος των πολιτών, του τουρισμού και της ανάπτυξης των νησιών».

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου