Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/01/2009

Δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στον ΕΒΡΟ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Μετά την συνάντησή του με φορείς στον Β. Έβρο, ο πρόεδρος του ΣΥΝ,  Αλέξης Τσίπρας δήλωσε:

«Βρισκόμαστε στην κορύφωση των αγροτικών κινητοποιήσεων αλλά και της απεγνωσμένης προσπάθειας της κυβέρνησης να διασπάσει τον αγώνα, το ενιαίο και αγωνιστικό μέτωπο των ανθρώπων της υπαίθρου  και της αγροτικής τάξης.

Η κυβέρνηση επεφύλαξε για τους αγρότες ένα μικρό πακέτο 500 εκ. ευρώ. Οι αγρότες δεν είναι τραπεζίτες και ασφαλιστικές εταιρείες για να δικαιούνται δισεκατομμύρια. Όλοι βλέπουμε κάθε βράδυ στα δελτία των 8, όχι τα αιτήματα και τα προβλήματα που έχει ο αγροτικός κόσμος, αλλά τις «αντιθέσεις» τους, τα «ρήγματα» στα μπλόκα και κυρίως την αδυναμία της κυβέρνησης να δώσει περισσότερα χρήματα λόγω των περιορισμών που έχει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Εμείς και σε αυτόν τον κοινωνικό αγώνα, επειδή ξέρουμε τα αδιέξοδα και την απόγνωση του αγροτικού κόσμου, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην ενωτική πανελλαδική κινητοποίηση των αγροτών. Θα είμαστε μαζί τους στην πρώτη γραμμή, στον αγώνα για αξιοπρέπεια και δουλειά. Ούτε βήμα πίσω.

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας έχουν βαρύτατες ευθύνες για την κατάρρευση του αγροτικού τομέα της χώρας. Η περιφέρεια μαστίζεται από την ανεργία, τη φτώχεια, την παραγωγική αποδιάρθρωση, την εσωτερική μετανάστευση των νέων, τα τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα, την απουσία κοινωνικών υπηρεσιών.  

Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, έχει καταθέσει εδώ και καιρό τις προτάσεις του για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Διεκδικούμε τη ριζική  αναθεώρηση της Kοινής Αγροτικής Πολιτικής προς όφελος των μικρομεσαίων αγροτών και των ελλειμματικών ποιοτικών μεσογειακών προϊόντων. Απαιτούμε την εφαρμογή μιας αγροτικής πολιτικής που θα αναγνωρίζει το ζωτικό ρόλο των αγροτών στην ελληνική κοινωνία. Προτείνουμε την χάραξη και εφαρμογή εθνικής στρατηγικής για μία βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον γεωργία».

To Γραφείο Τύπου