Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/01/2009

Σχετικά με την δικαστική απόφαση, με την οποία κηρύχθηκε παράνομη η απόφαση της ΑΔΕΔΥ για την απεργιακή κινητοποίηση, ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της Π.Γ του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ δήλωσε τα εξής:

Η χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου με την οποία κηρύχθηκε παράνομη η απόφαση της ΑΔΕΔΥ για την απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας καθώς και η απρόκλητη αστυνομική βία που ασκήθηκε σήμερα εναντίον της απεργιακής διαδήλωσης της ΑΔΕΔΥ μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω σε εποχές και πρακτικές καταδικασμένες στη συνείδηση του λαού μας.

Με αυτές τις πρακτικές της η κυβέρνηση της Ν.Δ έδειξε το πραγματικό πρόσωπο του πρόσφατου πολυδιαφημιζόμενου ανασχηματισμού της. Ένα πρόσωπο άγριας καταστολής, την οποία έχει επιστρατεύσει για να κάμψει τις κοινωνικές αντιστάσεις ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της πριν αυτές γενικευθούν λόγω των οδυνηρών συνεπειών της οικονομικής κρίσης στα αδύναμα κοινωνικά στρώματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση για να μην απαγορευτεί το δικαίωμα της απεργίας και για να αποκρούσουν τον κυβερνητικό αυταρχισμό. 

To Γραφείο Τύπου