Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/01/2009

Νέα παρέμβαση-ερώτηση Δ.Παπαδημούλη στην Κομισιόν: Από το 2005 επισημαίνουμε ότι από τη στιγμή που η κυβέρνηση αναλαμβάνει την κύρια χρηματοδότηση τα προγράμματα ψυχικής υγείας διαλύονται!

Νέα ερώτηση κατέθεσε σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης για τις δομές ψυχικής υγείας προκειμένου να διαλευκάνει αν τελικά η Κομισιόν ανέστειλε ή όχι την χρηματοδότηση.

Με αφορμή το ζήτημα αυτό έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από το 2005 επισημαίνουμε ότι από τη στιγμή που αναλαμβάνει η κυβέρνηση την κύρια χρηματοδότηση τα προγράμματα ψυχικής υγείας διαλύονται. Η αδιαφορία της κυβέρνησης για τον τομέα της ψυχικής υγείας αποτελεί στίγμα για όλη την πολιτεία της. Ήδη στις 28.11.2005 είχαμε δηλώσει: «Όπως προκύπτει από την σημερινή συνάντηση του προέδρου του ΣΥΝ  Αλέκου Αλαβάνου με δίκτυο φορέων των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, τα προγράμματα αποασυλοποίησης καρκινοβατούν από την στιγμή που ανέλαβε η κυβέρνηση την κύρια χρηματοδότηση τους. Ας ελπίσουμε ότι ο τομέας της ψυχικής υγείας στην Ελλάδα δεν θα ξαναγίνει θέμα και θέαμα σε όλον τον κόσμο όπως στο παρελθόν.»

Συνημμένα στην ιστοσελίδα www.syn-europe.gr όλα τα προηγούμενα σχετικά δελτία τύπου και οι πίνακες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

To Γραφείο Τύπου