Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/01/2009

Δήλωση Π.Σκουρλέτη. Γραφείο Τύπου ΣΥΝ, για τις δηλώσεις του κ. Παπαθανασίου σχετικά με το επικαιροποιημένο πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης

Και στους τρεις τομείς που αναφέρθηκε ο κ. Παπαθανασίου έχουμε μια πλήρη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

•    Στον τομέα της ανάπτυξης για πρώτη φορά μετά από χρόνια θα έχουμε ρυθμούς ανάπτυξης λίγο πιο πάνω από το μηδέν. Βεβαίως το μεγάλο ερώτημα που γεννιέται είναι: Τόσα χρόνια με υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης που πήγε ο παραγόμενος πλούτος, τί άφησε πίσω του, γιατί γέννησε μεγαλύτερες ανισότητες;

•    Σε σχέση με τον περιορισμό των δημοσιονομικών ελλειμμάτων που χρησιμοποιήθηκαν ως άλλοθι για την άσκηση μιας βαθιάς αντιλαϊκής πολιτικής και εδώ η κυβέρνηση δεν τα κατάφερε.

•    Όσο για τους οικονομικά ασθενέστερους η πραγματική μείωση των εισοδημάτων τους, τους έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Μόνο μια ριζική στροφή στην οικονομική πολιτική και η υιοθέτηση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου, που θα προστατεύει την εργασία, το περιβάλλον και θα προωθεί μια νέα αντίληψη για το ρόλο του δημόσιου τομέα, μπορεί να αποτελέσει λύση μπροστά στην οικονομική κρίση. Ένα μοντέλο που θα κινείται στη λογική της οικονομίας των αναγκών και θα βάζει φραγμούς στην ασυδοσία των αγορών.

To Γραφείο Τύπου