Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
30/01/2009

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ. Αλαβάνος συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου για το θέμα της Παιδείας

Όπως ξέρετε, η σημερινή συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Προέδρου του  ΠΑΣΟΚ για μια συζήτηση θεμάτων της νέας γενιάς, αλλά και ευρύτερα. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για την κρίση, για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, για τα θέματα των αγροτικών κινητοποιήσεων, με επίκεντρο βέβαια τα ζητήματα της νέας γενιάς και ειδικότερα της εκπαίδευσης.

Θα ήθελα να πω ότι ήταν μια ειλικρινής συζήτηση, με την έννοια ότι είχαμε τη δυνατότητα να εντοπίσουμε διαφωνίες, αλλά και συγκλίσεις, τις οποίες θα μπορούσαμε να έχουμε.

Εξέφρασα στη συζήτηση και τη θέση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς ότι προγραμματικές διαφορές σε σημαντικά θέματα δεν επιτρέπουν μια συνεργασία ανάμεσα στους δύο χώρους. Την ίδια στιγμή όμως είχα την ευκαιρία, ιδιαίτερα όταν επικεντρώσαμε στα θέματα της νεολαίας, να εκθέσω μια σειρά ζητήματα, τα οποία είναι πολύ σημαντικά για το Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς, όπως είναι το θέμα της χρηματοδότησης της εκπαίδευσης, η στήριξη των εκπαιδευτικών, η αλλαγή του νόμου πλαισίου, η απαγόρευση – για μας – της λειτουργίας των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, που συνεργάζονται με ξένα Πανεπιστήμια γιατί παραβιάζουν το άρθρο 16, το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου και της στήριξής του, το θέμα της ανασυγκρότησης της ΕΦΕΕ, το θέμα της Αστυνομίας, που αναδείχθηκε σʼ αυτό το μεγάλο μαθητικό και νεολαιίστικο κίνημα, το θέμα της κατάργησης του αντιτρομοκρατικού νόμου, ο οποίος πιστεύουμε ότι στρέφεται σε μεγάλο βαθμό ενάντια στη νέα γενιά. Έχουμε δεκάδες μαθητές και φοιτητές σʼ όλη την Ελλάδα οι οποίοι παραπέμπονται και είναι φυλακισμένοι με τον τρομονόμο. Τα θέματα της αγοράς εργασίας για τους νέους, με κατάργηση μιας σειράς νόμων, και της τωρινής και προηγούμενων κυβερνήσεων, που έχουν σχέση με την ευέλικτη εργασία, με το STAGE, έχουν σχέση με τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους κλπ.

Σ΄ αυτούς τους στόχους, στο βαθμό που υπάρχει μια κοινή τοποθέτηση, εμείς είμαστε έτοιμοι για κοινές δραστηριότητες και με το ΠΑΣΟΚ, όπως και με όλες τις δυνάμεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης.

To Γραφείο Τύπου