Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/05/2006

Συνάντηση ΣΥΝ με το Σύλλογο Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, ο Π.Λαφαζάνης μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και Υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του κόμματος, καθώς και ο Γ.Δραγασάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκαν σήμερα με το Σύλλογο Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε τη ακόλουθη δήλωση:

"Η Εθνική Τράπεζα η οποία παρουσιάζεται ότι θα εξαγοράσει Τράπεζα της Τουρκίας, κινδυνεύει αύριο να προχωρήσει σε πλήρη αφελληνισμό και ουσιαστικά στην υποταγή της σε διεθνή κερδοσκοπικά κεφάλαια.
Εμείς καλούμε την κυβέρνηση, -και γι΄ αυτό συναντήσαμε και τον κ. Γ. Αλογοσκούφη- να αποφευχθεί αυτή η αλλοίωση του μετοχικού κεφαλαίου της Ε.Τ.Ε., να υπάρξει στήριξη στα Ταμεία προκειμένου να κρατήσουν τα ποσοστά που έχουν, κι αν κάποια δεν θέλουν ή δεν μπορούν, τις αδιάθετες μετοχές να τις αναλάβει το δημόσιο, προκειμένου να υπάρχει αυτός ο στοιχειώδης έλεγχος που υπάρχει σήμερα στην Εθνική Τράπεζα.
Καλούμε να αναβληθεί η αυριανή Γενική Συνέλευση και καλούμε, επίσης, τον διοικητή της Εθνικής Τράπεζας να αντιμετωπίσει το Εθνικό Κοινοβούλιο με τον ίδιο σεβασμό που το αντιμετωπίζουν όλοι οι πολίτες και να παρουσιαστεί στην Οικονομική Επιτροπή της Ελληνικής Βουλής".

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΕΤΕ, κ. Σταύρος Κούκος δήλωσε τα εξής:

"Εκθέσαμε στον Πρόεδρο του ΣΥΝ κ. Αλαβάνο και τους εκπροσώπους του κόμματος τις απόψεις και τους φόβους των εκπροσώπων των εργαζόμενων στην ΕΤΕ σε σχέση με το μέλλον και την προοπτική της Εθνικής Τράπεζας, μιας μεγάλης Τράπεζας, της μεγαλύτερης των Βαλκανίων.
Πιστεύουμε κι εμείς ακράδαντα, πλέον, ότι η πρόσφατη ανακοίνωση της εξαγοράς της Τουρκικής Τράπεζας FinansBank από πλευράς της ΕΤΕ, θα αποτελέσει το όχημα προκειμένου να αλλάξει χέρια, να αφελληνιστεί η ΕΤΕ, με ότι αρνητικό κι αν σημαίνει αυτό για την εθνική οικονομία, τα ασφαλιστικά ταμεία, που είναι η περιουσία του ελληνικού λαού, καθώς βέβαια και τους εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα.
Ακούσαμε με ενδιαφέρον τις απόψεις και τις προτάσεις του ΣΥΝ και ζητήσαμε και έγινε αποδεκτό, να μας στηρίξει σε όλον αυτό τον αγώνα προκειμένου να παραμείνει η ΕΤΕ στα ελληνικά χέρια και οι εργαζόμενοι να έχουν διασφαλισμένες εργασιακές σχέσεις και απασχόληση, όπως επίσης και η περιουσία των Ασφαλιστικών Ταμείων".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου