Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
02/02/2009

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνου οικον. και κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ,Π.Λαφαζάνη για το επικαιροποιημένο πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης και τον προϋπολογισμό

Το επικαιροποιημένο πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που κατέθεσε η κυβέρνηση, ήρθε να επιβεβαιώσει  το πλήρες ναυάγιο του προϋπολογισμού του 2009, αφού ανατρέπει πλήρως  όλες τις θεμελιώδεις προβλέψεις του.

Για πρώτη φορά, η χώρα, με επίσημη, πλέον, κυβερνητική παραδοχή, πορεύεται στη νέα χρονιά, κατά παράβαση της νομιμότητας και του συντάγματος, χωρίς προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα ο τόπος να βρίσκεται στο έλεος μιας άνευ προηγουμένου κυβερνητικής αυθαιρεσίας και ο λαός να φορτώνεται όλα τα βάρη της κρίσης.

Την ίδια στιγμή, οι παραδοχές του επικαιροποιημένου προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το οποίο δεν έχει παρουσιαστεί στη Βουλή, βρίσκονται και αυτές εκτός τόπου και χρόνου, με ορατό τον κίνδυνο να αναθεωρηθούν, αν δεν ανατραπούν, τους αμέσως επόμενους μήνες.

Αυτή την ώρα η κυβέρνηση αντί να κρύβεται και να αυθαιρετεί, οφείλει να επανακαταθέσει για συζήτηση στη Βουλή, νέο προϋπολογισμό για το 2009.

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι η χώρα χρειάζεται μια διαφορετική, εναλλακτική, προοδευτική πορεία, πέρα από τις κυβερνητικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τη δικομματική συστημική συναίνεση.

To Γραφείο Τύπου