Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/02/2009

Αναλυτικά επίσημα στοιχεία για το έργο των 24 ελλήνων ευρωβουλευτών. Πιο δραστήριος ο ευρωβουλευτής του ΣΥN Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ευρωκοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥN Δημήτρης Παπαδημούλης αναδεικνύεται με σημαντική απόσταση ο πιο δραστήριος από τους 24 Έλληνες ευρωβουλευτές, με 929 ερωτήσεις, 5 εκθέσεις, 3 γνωμοδοτήσεις και 162 παρεμβάσεις στην Ολομέλεια.

Mε βάση τα επίσημα στατιστικά δεδομένα που τηρούν οι υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου και δημοσιεύουν στο διαδίκτυο, για το χρονικό διάστημα των τεσσεράμισι ετών από 20.07.2004 έως 20.01.2009, τα αντίστοιχα ποσοτικά στοιχεία, ανά πολιτικό κόμμα, αλλά και για κάθε συγκεκριμένο ευρωβουλευτή, σε ό,τι αφορά τις καταχωρημένες ερωτήσεις, τις εγκεκριμένες από το Ευρωκοινοβούλιο εκθέσεις και γνωμοδοτήσεις, καθώς και τις παρεμβάσεις στην Ολομέλεια, έχουν ως εξής:

Nέα Δημοκρατία (11 ευρωβουλευτές -μέσος όρος ανά ευρωβουλευτή):
127 ερωτήσεις- 3,5 εκθέσεις- 3,6 γνωμοδοτήσεις- 98 παρεμβάσεις στην Ολομέλεια

ΠΑΣΟΚ (8 ευρωβουλευτές -μέσος όρος ανά ευρωβουλευτή):
113 ερωτήσεις- 2,5 εκθέσεις- 4,1 γνωμοδοτήσεις- 57 παρεμβάσεις στην Ολομέλεια

ΚΚΕ (3 ευρωβουλευτές -μέσος όρος ανά ευρωβουλευτή):
97 ερωτήσεις- καμία έκθεση- καμία γνωμοδότηση- 154 παρεμβάσεις στην Ολομέλεια

ΣΥΝ (1 ευρωβουλευτής):
929 ερωτήσεις- 5 εκθέσεις- 3 γνωμοδοτήσεις- 162 παρεμβάσεις στην Ολομέλεια

ΛΑΟΣ (1 ευρωβουλευτής):
774 ερωτήσεις- καμία έκθεση- καμία γνωμοδότηση- 120 παρεμβάσεις στην Ολομέλεια

Σημειώνεται ότι από την ηλεκτρονική διεύθυνση

http://www.europarl.europa.eu/members/public/geoSearch/search.do?country=GR&language=EL 

μπορεί κανείς να ενημερωθεί και για το περιεχόμενο των συγκεκριμένων παρεμβάσεων και των 24 ελλήνων ευρωβουλευτών, έτσι ώστε να συνεκτιμηθεί, εκτός από την "ποσοτική" και η ποιοτική διάσταση του έργου τους.

Υπενθυμίζεται ότι η θητεία των ευρωβουλευτών είναι πενταετής και ολοκληρώνεται στις 13/07/2009.

Οι προσεχείς ευρωεκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 7 Ιουνίου 2009 και σε αυτές θα εκλεγούν 22 Έλληνες ευρωβουλευτές, δύο λιγότεροι απ' ό,τι σήμερα, μετά την αναλογική μείωση που συμφωνήθηκε από τις Κυβερνήσεις, προκειμένου ο συνολικός αριθμός των μελών του Ευρωκοινοβουλίου να περιοριστεί στους 750 έναντι των 785 που είναι σήμερα.

Ακολουθεί ο αναλυτικός πίνακας των ευρωβουλευτών ανά πολιτικό κόμμα:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

εν ενεργεία ευρωβουλευτές

(συμπεριλαμβανομένων των παρεμβάσεων με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου)

αποχωρήσαντες ευρωβουλευτές

ΠΑΣΟΚ

εν ενεργεία ευρωβουλευτές

αποχωρήσαντες ευρωβουλευτές

ΚΚΕ

εν ενεργεία ευρωβουλευτές

αποχωρήσασα ευρωβουλευτής

ΣΥN

ΛΑΟΣ

εν ενεργεία ευρωβουλευτής

αποχωρήσας ευρωβουλευτής

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο Δ. Παπαδημούλης δήλωσε τα εξής:

«Στις Ευρωεκλογές στις 7 Ιουνίου του 2009, έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Διαθέτουμε δύο σημαντικά ατού: Την διακριτή αριστερή ευρωπαϊκή  μας ταυτότητα και πολιτική, αλλά και ένα πλούσιο και δυναμικό απολογισμό της δράσης μας, μέσα και έξω από το Ευρωκοινοβούλιο.

Η συγκυρία είναι ευνοϊκή, η δουλειά μας στο Ευρωκοινοβούλιο έχει ευρύτερη απήχηση, το εκλογικό σύστημα είναι απλή αναλογική, η ψήφος είναι πιο ελεύθερη και κατά συνέπεια πιο πολιτική και "αξιοκρατική". Στηριγμένοι στη σκληρή καθημερινή δουλειά, συνεχίζουμε και εμπλουτίζουμε μια πλούσια και θετική παράδοση του Συνασπισμού στο Ευρωκοινοβούλιο. Σε συνεργασία με τις άλλες δυνάμεις του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, μπορούμε να πάμε πολύ καλά. Με σαφή οριοθέτηση από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ, τον αδιέξοδο ευρωαναχωρητισμό του ΚΚΕ και την δεξιόστροφη πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Αν αξιοποιήσουμε όλα μας τα ατού με συλλογικότητα, αξιοκρατία, σύνθεση απόψεων, συσπείρωση δυνάμεων και έμπνευση, μπορούμε να στοχεύσουμε πολύ ψηλά. Αν δράσουμε με το βλέμμα στραμμένο και τα αυτιά ανοιχτά στην κοινωνία, μπορούμε να είμαστε η θετική έκπληξη των ευρωεκλογών. Να πολλαπλασιάσουμε τις δυνάμεις μας στην κάλπη και στο νέο Ευρωκοινοβούλιο. Να κάνουμε ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την αλλαγή του δεξιόστροφου δικομματικού τοπίου στην Ελλάδα. Σε αυτή την σκληρή αλλά και όμορφη συλλογική προσπάθεια, οφείλω και θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, από την πρώτη γραμμή του αγώνα.»

To Γραφείο Τύπου