Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
03/02/2009

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς και βουλευτής Ηρακλείου Αλ. Αλαβάνος κατέθεσε σήμερα επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό, η οποία θα συζητηθεί την Παρασκευή 6/2, με θέμα «Πλήρης έλλειψη ολοκληρωμένου κυβερνητικού σχεδίου για την Κρήτη»

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

«ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Πρωθυπουργό

ΘΕΜΑ : Πλήρης έλλειψη ολοκληρωμένου κυβερνητικού σχεδίου για την Κρήτη

Ο κρητικός λαός διακρίνεται για την απεριόριστη φιλοξενία του. Η Κυβέρνηση υποδέχθηκε του κρητικούς αγρότες που ήρθαν να κάνουν μια ειρηνική συμβολική εκδήλωση στην Αθήνα με ΜΑΤ, βία, δακρυγόνα. Η Κυβέρνηση δεν αφυπνίστηκε από τα γεγονότα πριν ενάμιση χρόνο στο νομό Ρεθύμνης. Δεν αντιλαμβάνεται ότι η Κρήτη, παρά το γεγονός ότι είχε σχετικά υψηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ ως περιφέρεια, αντιμετωπίζει μια σειρά εξαιρετικά οξυμένων προβλημάτων, που εντείνονται λόγω της κρίσης και άπτονται πολλών υπουργείων: Καθίζηση της Αγροτικής Οικονομίας- Μείωση του τουρισμού - Φυσικές καταστροφές λόγω έλλειψης έργων υποδομής – Ανεργία – Σημεία κοινωνικής περιθωριοποίησης όπου αναπτύσσεται η εγκληματικότητα – Ενεργειακό αδιέξοδο – Έλλειψη υδάτινων πόρων.

Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός :

•    Έχει η Κυβέρνηση ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένης ανάπτυξης για την Κρήτη και ποιό είναι αυτό;

•    Γιατί η Κυβέρνηση με την πρακτική της, όπως με την βίαιη αντιμετώπιση των αγροτών, προσβάλλει την υπερηφάνεια, την φιλοτιμία και την ευαισθησία του λαού της Κρήτης;»