Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/02/2009

Χαιρετισμός του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, στους αγρότες της Κρήτης στο λιμάνι του Πειραιά

Στις κινητοποιήσεις των αγροτών που ήρθαν συμβολικά από την Κρήτη για να πραγματοποιήσουν ειρηνική πορεία στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Αλέξης Τσίπρας επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από: τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αʼ Πειραιά, Θοδωρή Δρίτσα, το μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, Κώστα Μαρματάκη  καθώς και τα μέλη της ΚΠΕ του ΣΥΝ Άγγελο Μανταδάκη και Βασίλη Πριμικήρη.

Μετά την συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδας, μιλώντας στους συγκεντρωμένους αγρότες ανέφερε τα παρακάτω:   

«Ήρθατε χθες εδώ στην Αθήνα, προκειμένου να διαδηλώσετε ειρηνικά και να ζητήσετε διάλογο με μια κυβέρνηση. Με την κυβέρνηση που έχει ξεχάσει να συνομιλεί με αυτούς που αγωνίζονται για το βιος τους. Ήρθατε εδώ και αντιμετωπίσατε τα ΜΑΤ, τη βία, τα δακρυγόνα, τα τοξικά, τα γκλόμπς των αστυνομικών δυνάμεων.

Κι αυτό ήταν ένα μήνυμα. Ήταν ένα μήνυμα που έδωσε χθες η κυβέρνηση σε κάθε κοινωνική κατηγορία που αγωνίζεται για να διεκδικήσει το δίκιο της. Το μήνυμα ποιο ήταν; Ότι από δω και στο εξής, οι αρμόδιοι υπουργοί θα κρύβονται, θα δραπετεύουν στις Βρυξέλλες, ή θα λένε ψέματα και θα δίνουν παχυλές υποσχέσεις κι αυτός που θα αναλαμβάνει να κάνει την «βρώμικη δουλειά» θα είναι ο κ. Μαρκογιαννάκης κι οι δυνάμεις καταστολής.

Αυτή η κυβέρνηση δεν είναι πια κυβέρνηση Καραμανλή. Είναι κυβέρνηση Μαρκογιαννάκη. Είναι κυβέρνηση των ΜΑΤ, της βίας, του αυταρχισμού και της καταστολής.

Γνωρίζετε όμως καλά ότι το δίκιο είναι με το μέρος σας. Ότι αγωνίζεστε προκειμένου να διασφαλίσετε το βιος σας, να συνεχίσετε την παραγωγή κι αυτό το δίκιο κανείς δε θα μπορέσει να το σβήσει. Κι ο αγώνας σας τώρα ξεκινάει και συνεχίζεται.

Συνεχίζεται και κάτω στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα. Διότι η κυβέρνηση τώρα είναι υπόλογη. Τόσο απέναντι σε σας όσο και σε όλους τους υπόλοιπους αγρότες. Διότι δεν κάνει ούτε βήμα προκειμένου να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά σας. Διότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε προκειμένου να αναθεωρηθεί η Κοινή Αγροτική Πολιτική. Κανένα βήμα προκειμένου να υπάρξει μια εθνική στρατηγική για μια βιώσιμη γεωργία και προκειμένου να δοθούν άμεσα ενισχύσεις για να συνεχίσετε με αξιοπρέπεια το επάγγελμα του αγρότη.

Το μήνυμα που βγήκε χθες δεν είναι ότι κατεστάλη ο αγώνας σας. Το μήνυμα που βγήκε χθες είναι ότι θα συνεχίσετε πιο δυνατά και με όλη την ελληνική κοινωνία στο πλάι σας. Κι ότι αυτοί που στέκονται απέναντί σας με τα ΜΑΤ και τα χημικά και τις αστυνομικές δυνάμεις είναι υπόλογοι και σύντομα θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό».

To Γραφείο Τύπου