Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/02/2009

Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ «ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ». Δήλωση Κώστα Ήσυχου, μέλους ΚΠΕ του ΣΥΝ σχετικά με τις εξελίξεις για την ιδιωτικοποίηση της ΟΑ.

Οι πρόσφατες εκκλήσεις του πρώην Υπ. Μεταφορών Κ. Χατζηδάκη να βρεθούν «συναισθηματίες έλληνες επιχειρηματίες» αποκαλύπτουν με όλο τους το μεγαλείο το φιάσκο της δικομματικής πολιτικής στα σενάρια ξεπουλήματος  της ΟΑ. Δείχνει μια ακόμα "φούσκα" στα πολιτικά και προγραμματικά αδιέξοδα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής των δυο κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ..

Η Μαρφίν και ο Κ. Βγενόπουλος αμέσως ανταποκρίθηκαν στην έκκληση αυτή, ενώ απροκάλυπτα ζητούν την δικομματική υποταγή και συναίνεση στο ξεπούλημα των 3 διάδοχων εταιριών της ΟΑ, «τα φιλέτα», Τεχνική Βάση, handling και Πτητικό έργο.

Αναδεικνύεται η τεράστια ομηρία έναντι των μεγάλων συμφερόντων, που μιμούνται κατά γράμμα την πολιτική Μπερλουσκόνι για την ΑΛΙΤΑΛΙΑ,  το ΠΑΣΟΚ και την Ν.Δ. που χρόνια τώρα ως κυβερνήσεις ξευτέλισαν, συρρίκνωσαν και λεηλάτησαν τον δημόσιο εθνικό αερομεταφορέα.

Η μόνη εφικτή και πραγματικά ρεαλιστική λύση είναι η πλήρης και ουσιαστική ανασυγκρότηση της Δημόσιας ΟΑ και των θυγατρικών της εταιριών. Ανήμποροι οι δυο πολιτικοί «συνεταίροι»  δεν έχουν καμία πρόταση εκτός από το ξεπούλημα και την απόλυση των χιλιάδων μόνιμων και συμβασιούχων εργαζόμενων στην ΟΑ. Παραδίδουν ένα από τα πιο σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας στον τουρισμό και την περιφερειακή ανάπτυξη σε «ευεργέτες» που αναβαπτίζονται και «πατριώτες». ΕΛΕΟΣ!

To Γραφείο Τύπου