Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/05/2006

Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ με αφορμή το δημόσιο διάλογο και την οξεία αντιπαράθεση που συντηρείται σχετικά με την υποψηφιότητα της κας Καραχασάν

Με αφορμή το δημόσιο διάλογο και την οξεία αντιπαράθεση που συντηρείται σχετικά με την υποψηφιότητα της κας Καραχασάν, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ σημειώνει σε ανακοίνωσή της, μετά την τακτική της στις 23/5/06 συνεδρίαση, ότι:

Είναι απολύτως απαράδεκτη η αντιδημοκρατική και διχαστική πολιτική στιγματισμού της υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ για την υπερνομαρχία Δράμας -Καβάλας- Ξάνθης στη βάση της εθνοτικής ή θρησκευτικής της ταυτότητας.

Τουλάχιστον από δεκαετίας, οπότε και εξελέγη βουλευτής του κόμματός μας από την μειονότητα ο Μ.Μουσταφά, έχουμε ξεκαθαρίσει το πλαίσιο δεοντολογικής συμπεριφοράς και λειτουργίας της δημοκρατικής μας πολιτείας: Κάθε Έλληνας πολίτης έχει το δικαίωμα ατομικά και συλλογικά να έχει οποιοδήποτε θρήσκευμα και να αυτοπροσδιορίζεται εθνοτικά.

Έχουμε θέσει επανειλημμένα ζήτημα κατάργησης των δύο υπερνομαρχιών, στην περιοχή της Θράκης/ Δυτ. Μακεδονίας, που αποτέλεσαν μνημείο πολιτικής υποκρισίας του συναινετικού δικομματισμού και αντιφατικής πολιτικής σε σχέση με τις θετικές αλλαγές που σημειώνονται τα τελευταία χρόνια στον τομέα κατοχύρωσης δικαιωμάτων και ελευθεριών της μειονότητας.

Είναι αυτονόητη η πολιτική και προγραμματική αντιπαράθεση του κόμματός μας και των ψηφοδελτίων που στηρίζει το κόμμα στην περιοχή έναντι της πολιτικής και του προγράμματος των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., προφανώς και της κυρίας Καραχασάν.

H συζήτηση που άνοιξε θα πρέπει να έχει μια γόνιμη μορφή, μακριά από ακρότητες, εθνικιστικές υστερίες, φοβίες και οξύνσεις, με την γείτονα Τουρκία, κύκλοι της οποίας επίσης αξιοποιούν και δημιουργούν εστίες έντασης στην περιοχή.

Στην προεκλογική περίοδο, σε ότι μας αφορά, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να τεθούν στο επίκεντρο το σύνολο των υπαρκτών μεγάλων κοινωνικών, μειονοτικών και άλλων λαϊκών προβλημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου