Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/02/2009

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα με τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιά

Μια τόσο μεγάλης κλίμακας εμπορική χρήση, ένα εμπορικό κέντρο, 4 φορές μεγαλύτερο από αυτό που υπάρχει στο Μαρούσι, θα είναι μεγάλη επιβάρυνση στην περιοχή

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ  Γιώργο Σουφλιά.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε:

«Είχαμε την ευκαιρία με τον Υπουργό να συζητήσουμε μια σειρά από θέματα. Αφορμή της συζήτησής μας ήταν το θέμα της διπλής ανάπλασης. Είχαμε όμως την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και σε ευρύτερα ζητήματα και για την οικονομία και για την πορεία της χώρας.

Είναι γνωστό ότι με τον Υπουργό έχουμε διαφορετικές αφετηρίες ιδεολογικές και διαφορετική οπτική και διαφορετικές απόψεις σε μια σειρά από ζητήματα. Υπάρχουν όμως και συμπτώσεις σε πολλά ζητήματα.

Στο ζήτημα της διπλής ανάπλασης υπάρχει σύμπτωση απόψεων στο ότι θέλουμε να γίνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού. Και  ως εκ τούτου νομίζω ότι η συζήτησή μας ήταν χρήσιμη. Θα δούμε τις πτυχές προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες για το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Από την πλευρά του ΥΠΕΧΩΔΕ θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες. Ήδη δημοσιεύεται στο φύλλο εφημερίδας της κυβέρνησης το master plan με σημερινή ημερομηνία του φύλλου του ΦΕΚ. Και νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει και η αντίστοιχη  προτεραιότητα από την πλευρά του Δήμου, ώστε να βγει η άδεια εκσκαφών, να ξεκινήσουν οι εργασίες και να βγει και η οικοδομική άδεια, ανεξάρτητα από τη δικαστική πτυχή της υπόθεσης στο ΣτΕ που θα κρίνει το εμπορικό κέντρο.

Ως εκ τούτου νομίζω ότι απ΄ αυτή την πλευρά είχαμε μία γόνιμη συζήτηση και νομίζω ότι θα έχουμε την ευκαιρία στο μέλλον να ξανακουβεντιάσουμε, διότι υπάρχουν κι άλλες πτυχές οι οποίες παραμένουν ανοιχτές. Νομίζω όμως ότι από εδώ και στο εξής ο Δήμος, ο Παναθηναϊκός και ο ιδιοκτήτης πρέπει να βρουν μια λύση.

-    Θεωρείτε ότι το γήπεδο είναι συνδεδεμένο με το εμπορικό κέντρο ή όχι;

Έχουν κατατεθεί οι προτάσεις και οι απόψεις του κόμματος. Θεωρούμε ότι μια τόσο μεγάλης κλίμακας εμπορική χρήση, ένα εμπορικό κέντρο, 4 φορές μεγαλύτερο από αυτό που υπάρχει στο Μαρούσι, θα είναι μεγάλη επιβάρυνση στην περιοχή. Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία ανέγερσης του γηπέδου και με βάση το πρόκριμα της απόφασης του ΣτΕ, είναι ανεξάρτητη από την εκδίκαση και από την τελική απόφαση του ΣτΕ. Και λέμε ότι θα ήταν κρίμα να περιμένουμε ένα και δύο χρόνια - όσο θα κάνει να εκδοθεί η τελική απόφαση του ΣτΕ - και ο κόσμος του Παναθηναϊκού να μη βλέπει να προχωράνε οι εργασίες. Το ότι δίνεται το πράσινο φως να ξεκινήσουν οι εργασίες με την άδεια εκσκαφών, ελπίζουμε σύντομα και με την οικοδομική άδεια, είναι μια σημαντική εξέλιξη. Να μείνουμε σʼ αυτά. Νομίζω ότι τα υπόλοιπα θα τα πούμε στη συνέχεια.

To Γραφείο Τύπου