Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
06/02/2009

Άμεση πλήρωση των κενών θέσεων από την Δ.Ε.Η , οι οποίες έχουν εγκριθεί από το Α.Σ.Ε.Π., για την περιοχή της νομαρχίας Κυκλάδων

Ερώτηση Φ.Κουβέλη προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

Όπως αναφέρεται, από το φθινόπωρο του έτους 2008, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία  του   διαγωνισμού  για την πρόσληψη μέσω Α.Σ.Ε.Π, τριών τεχνιτών, προκειμένου να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες των τεχνικών υπηρεσιών  της Δ.Ε.Η. Πάρου. Ωστόσο,  παρά το γεγονός ότι  έχουν  ήδη δημοσιευθεί τα ονόματα των επιτυχόντων,  οι ανωτέρω δεν έχουν ακόμη προσληφθεί, με αποτέλεσμα η υπηρεσία να υπολειτουργεί.

Από συλλογικούς φορείς και κατοίκους της περιοχής επισημαίνεται   ότι:

•    Η ΔΕΗ  δεν προτίθεται να προβεί στις ανωτέρω προσλήψεις για την κάλυψη των κενών θέσεων  στην Δ.Ε.Η.  Πάρου, πριν από το Σεπτέμβριο του έτους  2009.

•    Εάν το σημερινό πρόβλημα της υποστελέχωσης της τεχνικής  υπηρεσίας   δεν αντιμετωπισθεί  άμεσα, αυτή  δεν θα είναι σε θέση  να ανταποκριθεί  στις αυξημένες ανάγκες του καλοκαιριού που παρουσιάζει η περιοχή.

•    Η εν λόγω υπηρεσία διαχειρίζεται το μεγαλύτερο δίκτυο της περιοχής Σύρου,  το οποίο ηλεκτροδοτεί περισσότερους από 19.000 καταναλωτές.

•    Η  διεύθυνση  της Δ.Ε.Η., για να καλύψει τις ανάγκες λειτουργίας με την  κρατούσα κατάσταση, παραβιάζει τα χρονικά όρια εργασίας, αφού  δεν χορηγεί στους εργαζόμενους τη νόμιμη άδεια που δικαιούνται.

     Επειδή η σημερινή εικόνα λειτουργίας κρίνεται αναποτελεσματική και, με βάση τα προαναφερόμενα, δεν εφαρμόζεται η ισχύουσα εργατική νομοθεσία στους   εργαζόμενους,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

•    Σε ποιες  άμεσες ενέργειες προτίθενται να προβούν για την πρόσληψη των επιλεγέντων τεχνιτών μέσω  Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου να πληρωθούν οι προαναφερόμενες κενές θέσεις στη Δ.Ε.Η. Πάρου;

•     Ποιά μέτρα θα λάβουν, εν προκειμένω, για την εφαρμογή της ισχύουσας εργατικής νομοθεσίας;  

Ο  ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης