Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/05/2006

Προαναγγελία υπέρογκων αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ στο δρόμο της πλήρους ιδιωτικοποίησης

Ο Π.Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και Υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στα όσα ελέχθησαν κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τα όσα είπε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Δ. Μανιατάκης στη Γενική Συνέλευση για τον «εξορθολογισμό» και την «διαμορφοποίηση» της δομής των τιμολογίων της εταιρείας αποτελούν προετοιμασία του εδάφους για μια μεγάλη αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ιδιαίτερα τα τιμολόγια οικιακής κατανάλωσης.

Ταυτόχρονα, η ανακοίνωση σύστασης εταιρείας Συμμετοχών με αντικείμενο «Διεθνείς δραστηριότητες» στην οποία η ΔΕΗ θα συμμετέχει με 45% ενώ την πλειοψηφία θα έχει η ιδιωτική εταιρεία ενέργειας Contour Global, αποτελεί άλλο ένα σημαντικό βήμα στον δρόμο της πλήρους ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της παράδοσής της σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι η επιλογή της λεγόμενης απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας βαδίζει πλάι-πλάι με απαράδεκτες και υπέρογκες αυξήσεις των τιμολογίων και την εκχώρηση της ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα, σε βάρος των καταναλωτών και της ελληνικής οικονομίας.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου