Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
09/02/2009

Συνθήκες εργασίας συμβασιούχων πυροσβεστών

Ερώτηση Φ.Κουβέλη προς τον Υπουργό Εσωτερικών

Πλήθος προβλημάτων απασχολεί,  επί μακρό χρονικό διάστημα, τους εργαζόμενους στο Σώμα Συμβασιούχων Πυροσβεστών Πυρόσβεσης - Διάσωσης.

Οι συνεχείς διαβεβαιώσεις των αρμοδίων για βελτίωση της οικονομικής και επαγγελματικής τους θέσης, αλλά και για την επίλυση  επί μέρους αιτημάτων τους, όπως η έκδοση υπηρεσιακών ταυτοτήτων, δυστυχώς δεν υλοποιούνται.

Άλυτο παραμένει εξάλλου, και το πάγιο αίτημα των συμβασιούχων πυροσβεστών  για πλήρη απασχόληση κατά τη διάρκεια του έτους.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, οι συμβασιούχοι πυροσβέστες, επί οκτώ μήνες, αντιμετωπίζουν  με αυταπάρνηση τις φυσικές καταστροφές και προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή, την περιουσία και τον φυσικό πλούτο της χώρας μας, ενώ τους υπόλοιπους τέσσερεις μήνες παραμένουν άνεργοι.

Με δεδομένο ότι οι ανωτέρω  εργαζόμενοι θα μπορούσαν, εάν είχαν συνεχή απασχόληση, να προσφέρουν σημαντικό έργο κατά της διάρκεια της χειμερινής περιόδου στον τομέα της πρόληψης, με τη δημιουργία αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων, ώστε να αποφεύγονται οι σημαντικές διαβρώσεις και κατολισθήσεις που σημειώνονται  σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στις πυρόπληκτες περιοχές,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

•    Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την επίλυση των χρόνιων αιτημάτων των συμβασιούχων πυροσβεστών και ειδικότερα για το αίτημα της πλήρους απασχόλησής τους, η οποία θα συνεισέφερε σημαντικά στον τομέα της πρόληψης των φυσικών καταστροφών;

Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης