Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/02/2009

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΝ Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΤ

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση της ΝΕΤ (Λυριτζής-Οικονόμου) για τις δημοσκοπήσεις και τις ευρωεκλογές, δήλωσε τα εξής:

Με συλλογικότητα, με σύνθεση απόψεων, με παραγωγική συζήτηση μπορούμε να πάμε ακόμη πιο ψηλά.  Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δυναμική διπλασιασμού σχεδόν της δύναμής του στην κάλπη των εθνικών εκλογών και υπερδιπλασιασμού στην κάλπη των ευρωεκλογών.

Στις ευρωεκλογές, δεν θα γίνει ούτε δημοψήφισμα, ούτε μάχη Καραμανλή- Παπανδρέου.  Οι έλληνες πολίτες θα ψηφίσουν με κριτήρια πιο ελεύθερα και αξιοκρατικά, με απλή αναλογική και χωρίς κυβερνητικά διλλήματα.  Για να εκλέξουν  μια άξια και μαχητική εκπροσώπησή τους στο Ευρωκοινοβούλιο και για να στείλουν πολιτικό μήνυμα στο εσωτερικό της χώρας. 

 Όλα δείχνουν ότι θα πάμε πολύ καλύτερα στις ευρωεκλογές απʼ ότι στις εθνικές εκλογές.  Έχουμε κάνει  ένα πλούσιο έργο που αναγνωρίζουν φίλοι και αντίπαλοι. Είμαι περήφανος για τη δουλειά που έχει γίνει. Αυτή η δουλειά αναγνωρίζεται και από τα μέλη μας και από τους ψηφοφόρους μας.  Με τους εσωκομματικούς μηχανισμούς ποτέ δεν τα πήγαινα καλά. Το 2004 τα μέλη του κόμματος μου εμπιστεύτηκαν με πολιτικά και αξιοκρατικά κριτήρια τη θέση του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου.  Θα διεκδικήσω την ίδια θέση, γιατί εκτιμώ ότι αυτό θα βοηθήσει εκλογικά την πολιτική μου παράταξη και γιατί νομίζω ότι την αξίζω.

Στις ευρωεκλογές ο ελληνικός  λαός μπορεί να πετύχει με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εξασφαλίσει μια αξιότερη, μαχητική εκπροσώπηση σε ένα ευρωπαϊκό στίβο πάλης που κυριαρχούν νεοφιλελεύθερες πολιτικές και που πρέπει να ανατραπούν με αγώνα.  Ταυτόχρονα,  μπορεί να απαιτήσει μια ριζική αλλαγή στο πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα.  Να σταματήσει αυτή η δικομματική τραμπάλα «σήκω εσύ να κάτσω εγώ» που χειροτερεύει τα πράγματα για τον απλό πολίτη. 

To Γραφείο Τύπου