Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/02/2009

Ανακοίνωση του Τμήματος Οικολογίας-Περιβάλλοντος του ΣΥΝ σχετικά με την εγκατάλειψη -βάσει διαρροών- κυβερνητικών σχεδιασμών για τη δημιουργία μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο τον λιθάνθρακα

Το Υπουργείο Ανάπτυξης επέλεξε σήμερα (με δημοσιεύματα στον Τύπο) τη μέθοδο των ανώνυμων «διαρροών» από «κορυφαίο στέλεχός» του για να ανακοινώσει την εγκατάλειψη (;) των κυβερνητικών σχεδιασμών για τη δημιουργία μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο τον λιθάνθρακα, και τον αποκλεισμό της προοπτικής δημιουργίας πυρηνικών μονάδων.

Ελπίζουμε η «διαρροή» αυτή να γίνει επίσημη τοποθέτηση της Κυβέρνησης.

Εάν γίνει αυτό, θα πρόκειται για μεγάλη νίκη των πολύμορφών κινημάτων πολιτών που τα τελευταία χρόνια αγωνίζονται για την αποτροπή της εγκατάστασης των «βρώμικων» λιθανθρακικών μονάδων. Θα είναι νίκη της λογικής, ενάντια στον παραλογισμό της πυρηνικής ενέργειας.

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε:

•    Νέο δημόσιο και μακροχρόνιο αειφορικό ενεργειακό σχεδιασμό, που θα βασίζεται στην ασφάλεια του εφοδιασμού, στην οικονομικότητα των επενδύσεων και στην περιβαλλοντική προστασία.

•    Αναγόρευση της εξοικονόμησης ενέργειας, της απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα και της προώθησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε κεντρικούς στόχους της ενεργειακής πολιτικής.

Τμήμα Οικολογίας και Περιβάλλοντος