Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/05/2006

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ, από το Νίκο Χουντή, Γραμματέα της ΚΠΕ, και Αλέκο Φλαμπουράρη, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνς για θέματα Παιδείας, συμμετείχε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου

Προσερχόμενη η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ, δήλωσε :

«Ο ΣΥΝ χαιρετίζει και στηρίζει τους αγώνες των εκπαιδευτικών φορέων και των φοιτητών, που αγωνίζονται για να σταματήσει η υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και για να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα των φοιτητών και εκπαιδευτικών.

Ο κρατικός προϋπολογισμός υλοποιεί μια σκληρή οικονομική πολιτική λιτότητας για τους εργαζόμενους και τους κοινωνικά ασθενέστερους, και συνεχιζόμενων διευκολύνσεων - φοροαπαλλαγών για τους έχοντες. Οι δαπάνες για την παιδεία παραμένουν απαράδεκτα χαμηλές (3,58% του ΑΕΠ το 2005, 3,52% το 2006). Η χώρα μας, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, είναι τελευταία μεταξύ των 25, πλέον, χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θλιβερή πρωτιά «από τα κάτω» για μια πολιτεία που διακηρύσσεις πως η ”παιδεία και ο πολιτισμός είναι πρώτη προτεραιότητα”.

Η αναθεώρηση του Συντάγματος, που προωθεί η Ν.Δ., με τη συμφωνία και του ΠΑΣΟΚ, σε ότι αφορά τον γενικότερο προσανατολισμό του, ενισχύει τις συντηρητικές τάσεις (ιδιωτικοποίηση ΑΕΙ και γενικά της δημόσιας παιδείας, περιστολή των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων κ.λ.π.)

Υποστηρίζουμε τον αγώνα για ένα δημόσιο, σύγχρονο Πανεπιστήμιο, ανοιχτό στους νέους και στην κοινωνία.»

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου