Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/02/2009

Δηλώσεις του Β.Πριμικήρη, υπεύθυνου του Τμήματος Απόδημου Ελληνισμού του ΣΥΝ, με αφορμή την έγκριση από την κυβερνητική επιτροπή για την ψήφο των αποδήμων

Με την πρόταση που επανέφερε ο κ. Πρ. Παυλόπουλος για την ψήφο του ελληνισμού της διασποράς συνεχίζεται η κοροϊδία τη στιγμή κατά την οποία έχει απορριφθεί η πρόταση αυτή όχι μόνο από τα πολιτικά κόμματα αλλά και από την πλειοψηφία της οργανωμένης έκφρασης του ελληνισμού της διασποράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συναινέσει σε μικροκομματικές λογικές που στην ουσία εμπαίζουν όλους τους Έλληνες της διασποράς. Λέμε «ναι» στο δικαίωμα ψήφου, αλλά υπό προϋποθέσεις:

1.    Να υπάρχει ξεχωριστή εκλογική περιφέρεια του ελληνισμού της διασποράς από 6 έως 11 βουλευτές

2.    Οι υποψήφιοι βουλευτές πρέπει να είναι απόδημοι Έλληνες

3.    Να δίνεται δικαίωμα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να παρουσιάσουν τα εκλογικά τους προγράμματα στις χώρες όπου ζουν και δραστηριοποιούνται οι απόδημοι Έλληνες

4.    Ακόμα και δια της επιστολικής ψήφου να δίνεται το δικαίωμα αυτό.

Τέλος, οι προτάσεις αυτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι εναρμονισμένες με τη θέληση της πλειοψηφίας της οργανωμένης έκφρασης του ελληνισμού της διασποράς. Δεν δεχόμαστε και δεν θα δεχθούμε σε καμία περίπτωση επετειακές και μικροκομματικές λογικές με τις οποίες η κυβέρνηση της Ν.Δ. σήμερα και το ΠΑΣΟΚ χθες αντιμετώπισαν τον ελληνισμό της διασποράς.

To Γραφείο Τύπου